Πανωλεθρία για τα ηχηρά ονόματα της πολιτικής. Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου έμειναν εκτός Βουλής. Υπουργοί και υφυπουργοί μαυρίστηκαν από τους πολίτες και βλέπουν τις πόρτες του κοινοβουλίου να κλείνουν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.  Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι ήδη εξωκοινοβουελυτικός, με λίγα λόγια δεν έχει εκλεγεί. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έθεσε υποψηφιότητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και επομένως είναι πλέον εξωκοινοβουλευτικό. 

Το υπουργικό συμβούλιο 

Ας αρχίσουμε πρώτα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα να μην εκλέγεται. Ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας δεν έθεσε υποψηφιότητα ενώ ο Παντελής Τζωρτζάκης ήταν ήδη εξωκοινοβουλευτικός.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Αναστάσιος Γιαννίτσης ήταν ήδη εξωκοινοβουλευτικός. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος ήταν ωστόσο ανάμεσα στους λίγους οι οποίοι επανεκλέχτηκαν.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης εκέχτηκε στη Λάρισα ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου δεν επανεκλέγεται. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Μουρμούρας ήταν ήδη εξωκοινοβουλευτικός. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι εξωκοινοβουλευτικό.
Ο υπουργός Σταύρος Δήμας και ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης ήταν ήδη εκτός Βουλής. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο μοναδικός που εκλέγεται είναι ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Ραγκούσης δεν εκλέγεται καθώς και  ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιώπουλος.

 Από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εκλέγεται μονάχα ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης στην Αιτωλοακαρνανία. Εκτός Βουλής η υπουργός  Άννα Διαμαντοπούλου ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης δεν είχε βάλει υποψηφιότητα. Ο μοναδικός που εκλέγεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης. Εκτός Βουλής ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης.  

Ο υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργος Μπαμπινιώτης ήταν ήδη εξωκοινουλευτικός. Ο αναπληρωτής υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου εκλέγονται στην Α' Πειραιώς και το υπόλοιπο Αττικής, αντίστοιχα.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης εκλέγεται στο υπόλοιπο Αττικής ενω ο Γιάννης Μαγκριώτης, υφυπουργός, δεν τα κατάφερε. Δεν εκλέγεται επίσης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος εκλέγεται στην Β' Αθηνών. Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος ήταν ήδη εξεωνκοινοβουλευτικός ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης εκλέγεται στις Σέρρες. Ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης είναι υποψήφιος στην Καβάλα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης είναι ο μοναδικός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο οποίο εκλέχτηκε στην Α' Αθηνών ενώ ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας εκλέγεται στη Χαλκιδική.  Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι εκτός Βουλής. Ο υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεν έθεσε υποψηφιότητα ενώ δεν εκκέχτηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνςης, Γιώργος Πεταλωτής. 

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκλέγονται ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στη Β' Αθηνών, ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας στο Ρέθυμνο ενώ ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου ήταν ήδη εξωκοινοβουλευτικός. Εκτός Βουλής είναι και το υπουργείο Πολιτισμού με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Γιώργο Νικητιάδη να μην εκλέγονται ενώ ο υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος να είναι ήδη εξωκοινβουλευτικός. 

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πατελής Καψής ήταν ήδη εξωκοινοβουλέυτικοί.