Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο ελληνικός λαός ξεχνάει εύκολα. Το λέω γιατί ακούω συνεχώς διάφορα στις συζητήσεις που γίνονται αλλά δεν ακούω τίποτα για τα δυο πολιτικά πρόσωπα που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Εννοώ για την ένταξή μας στο ΔΝΤ αλλά και την εξευτελιστική παρέμβαση - ακόμα και για το τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές- των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι αυτοί που με τα λάθη τους μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Το έχω ξαναγράψει. Πολλοί όταν μιλάνε για ευθύνες χάριν των ισορροπιών και όχι της αντικειμενικότητας και δίκαιης κρίσης υποστηρίζουν ότι φταίνε όλες οι Κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών.

Δεν θα ισχυριστώ ότι δεν έχει ευθύνη ο συχωρεμένος Ανδρέας Παπανδρέου και το «Τσοβόλα δώστα όλα». Δεν θα πω με τίποτα ότι δεν έχει ευθύνη ο Κώστας Μητσοτάκης που δεν προχώρησε στις απαιτούμενες αλλαγές που είχε σχεδιάσει.  

Αλλά και ο Σημίτης είχε τα δικά του τρωτά αφού ανέχθηκε την ομηρία στο σύστημα του ίδιου του κόμματος του και των βολεμένων συνδικαλιστών. Ευθύνες και μάλιστα μεγάλες έχει και ο Κώστας Καραμανλής που δεν εφάρμοσε από πριν με όποιο κόστος όλα όσα είχε πει στην ΔΕΘ το 2009.

Αλλά μεγάλες ευθύνες έχει και η Αριστερά που όταν όλοι υποστήριζαν ότι πρέπει να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν δεχόταν ούτε μια λέξη για  αλλαγές. Τίποτα δεν δεχόταν. Όπως και να' χουν τα πράγματα αυτοί που φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το σημερινό κατάντημα είναι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου.


ΑρΠα