Είναι φαινόμενο ανεξήγητο για το πώς αλλάζει συνεχώς θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το πιο περίεργο είναι ότι οι θέσεις του διαμορφώνονται ανάλογα το ποιος κάνει την δήλωση αλλά και σε ποια συνιστώσα ανήκει. Ο κ. Παπαδημούλης αυτή την φορά εξηγεί με ποιόν τρόπο θα καταγγείλουν το μνημόνιο. «Αν είμαστε πρώτοι, μπορούμε να διαμορφώσουμε μαζί με άλλους μια πλειοψηφία 151», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Έτσι θα περάσει μια πράξη ακύρωσης του μνημονίου που δεν θα είναι πράξη εντυπώσεων», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.   

Στα ερωτήματα της δημοσιογράφου και στις παρατηρήσεις των εκπροσώπων του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι η κατάργηση του μνημονίου διά νόμου θα είναι μονομερής πράξη, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά να σχηματίσουν κυβέρνηση της Αριστεράς στις 18 Ιουνίου και υποστήριξε ότι το δίλημμα μετά τις επαναληπτικές εκλογές θα είναι «η κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου με κορμό τις δυνάμεις της ΝΔ ή μια κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει και θα ακυρώσει το μνημόνιο με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ».  

ΑρΠα