Τον τελευταίο μήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων με το καθημερινό του πρόγραμμα να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα φορτωμένο καθώς τα τηλεφωνήματα με την γερμανίδα Καγκελάριο, Μέρκελ, δίνουν και παίρνουν- για να μην απαριθμήσουμε τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Παρά τις όποιες υποχρεώσεις του στην Προεδρία, ο 83χρονος πολιτικός δεν συνηθίζει να παρεκκλίνει του προγράμματός του, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινή επίσκεψη στο γυμναστήριο, τζόκινγκ, περπάτημα στη φύση και κολύμβηση!

Επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά το γυμναστήριο της Προεδρίας, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του Προεδρικού Μεγάρου και δεν παραλείπει να τρέχει στο διάδρομο του γυμναστηρίου ακόμη και όταν έπονται συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα Σαββατοκύριακα βρίσκει χρόνο για κολύμπι σε κοντινή παραλία της Αττικής ή σε κάποιο κολυμβητήριο, ενώ κάνει τις βουτιές του ακόμη και το χειμώνα. Ορισμένες φορές μέσα στο μήνα, δε, θα προτιμήσει να κάνει τζόκινγκ- χωρίς την παρουσία της προσωπικής του φρουράς, ή θα δοκιμάσει πολύωρο περπάτημα στην ύπαιθρο. Κοινώς αφιερώνει περίπου δύο ώρες την ημέρα στην άθληση. Μάλιστα, όταν επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής του, τα Γιάννενα, τηρεί αυστηρά και εκεί το πρόγραμμά του.

Ο… fit Πρόεδρος συν τοις άλλοις προσέχει ιδιαίτερα την διατροφή του τρώγοντας κυρίως ψάρια, χόρτα και ρεβίθια. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι απλώς συμπτωματική.

Διότι, ο κ. Παπούλιας ως πρώην πρωταθλητής στο βόλεϊ ανδρών στην ομάδα του Εθνικού, αγαπούσε πάντα την άθληση, έως ότου βέβαια ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική αναλαμβάνοντας και χρέη υπουργού επί ΠΑΣΟΚ, όπου υπήρξε μια «χαλάρωση».

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διαμένει σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και όχι στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως συνηθίζεται, ζει μόνος του τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα καθώς η σύζυγός του και οι δύο κόρες του μένουν μόνιμα στη Γερμανία. Εξού, και ο άπλετος προσωπικός χρόνος, ο οποίος αξιοποιείται στην ενασχόληση με τη φυσική του κατάσταση. Α.Γ.