Χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μεταξύ των άλλων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν κυβέρνηση των σκανδάλων. Μάλιστα σημείωσε ότι έχει ευθύνη για την Siemens αλλά και για την υπόθεση Βατοπεδίου αποφεύγοντας να μιλήσει για τον σκάνδαλο του Άκη και των εξοπλισμών. Ενδεχομένως να το έπραξε από πολιτική σκοπιμότητα, γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον πρώην στενό φίλο και συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αντώνη  Κοτσακά, ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και αυτό λίγη σημασία έχει.

Για την Siemens όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι είναι υπόθεση του ΠΑΣΟΚ. Η υπόθεση Βατοπεδίου όμως- και σωστά το επεσήμανε - αφορά την Νέα Δημοκρατία.

Αλλά επειδή πρόκειται για μια καραμέλα πρέπει επιτέλους να την φτύσουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα. Γιατί ανεξάρτητα με το τι έκαναν ή δεν έκαναν οι μοναχοί ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία πολιτικά πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα μάλιστα μετά από αλλεπάλληλους ελέγχους, και μετά από δυο εξεταστικές, η ίδια η Βουλή των Ελλήνων αθώωσε και μάλιστα κάποια από αυτά με την ψήφο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Ποια λοιπόν είναι η αλήθεια; Γιατί ο κ. Παπαδημούλης δεν θεωρεί μέγα σκάνδαλο το γεγονός ότι ο Παπανδρέου και τα ασπόνδυλα μειράκια  που του είχαν εισηγηθεί το θέμα σιώπησαν μόλις έγιναν κυβέρνηση; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε ο κ. Παπαδημούλης όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου αθέτησε την υπόσχεσή της να αναθέσει σε εταιρίες την κοστολόγηση της ζημιάς και ποτέ δεν το έπραξε; Πόσα έχασε το Δημόσιο; Ποιοι τα έφαγαν; Γιατί δεν ενίσταται για όλα αυτά ο κ. Παπαδημούλης;

Να δεχτώ ότι είναι έτσι λοιπόν, όπως το λέει αυτός. Θα πρέπει όμως να παρουσιάσει στοιχεία για τους πολιτικούς που υποτίθεται ότι έκλεψαν. Οι επιτροπές της Βουλής για όσους ενέπλεξαν έκαναν ελέγχους. Δεν βρήκαν τίποτα! Το ΣΔΟΕ έπραξε το ίδιο. Δεν βρέθηκε τίποτα!

Ευλόγως θα τεθεί το ερώτημα: Μα καλά δεν υπάρχει σκάνδαλο; Μπορεί. Αλλά το ζήτημα αφορά την Μονή Βατοπεδίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν αφορά συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν και «κάηκαν». Αλλά μέχρι σήμερα ουδείς μπορούσε να μιλήσει για κάτι τέτοιο. Δεν ήταν της μόδας.

Για να έχει δημοσιογραφική αξιοπρέπεια έπρεπε να συμβαδίσεις με όσα έλεγαν τα μεγάλα κανάλια. Και μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί βρίζουν τα μεγάλα κανάλια για διαπλεκόμενες σχέσεις  αλλά ταυτόχρονα παραδέχονται ως αληθή τα όσα υποστήριξαν σε αυτή την ιστορία. Και πάλι διευκρινίζω: Δεν μιλάμε για την εμπλοκή της Μονής με τις Υπηρεσίες και του υπηρεσιακούς παράγοντες. Εκεί μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές και γκρίζες πλευρές. Θα τις αποκαλύψει η δικαιοσύνη.

Πάντως στην υπόθεση υπάρχουν πολλά που ακόμα δεν έχουν γραφεί για αυτή την ιστορία. Σας μεταφέρω το ρεπορτάζ που «βγήκε» από τις σημειώσεις του Άκη και έχει σχέση με αγοροπωλησίες με την Μονή Βατοπεδίου και πως στήθηκε η υπόθεση.
«Επίσης, ένα νέο ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού που μελετούν οι ανακριτές περιλαμβάνει στοιχεία για την πώληση ακινήτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, από την offshore Torcaso στη Μονή Βατοπεδίου, αντί 6.000.000 ευρώ.

Στο επίμαχο σημείωμα, που φέρει ημερομηνία 21/3/2007, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθύνεται στη λογίστριά του και επίσης προφυλακισμένη Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Της γνωστοποιεί: «Όπως γνωρίζετε, κατόπιν απόφασης της εταιρίας μας, πραγματοποιήθηκε στις 24/1/07 η πώληση του ακινήτου επί της οδού Κηφισίας... Σήμερα τις επιταγές που παραλάβαμε από την πώληση τις παραδώσαμε στον Γ. Σαχπατζίδη προς είσπραξη (σύμφωνα με την απόφασή μας). Παρακαλώ να προβείτε στην τακτοποίηση όλων των σχετικών με την πώληση, φορολογικά, πληρωμή σε συνεργασία με τον Γ. Σαχπατζίδη». 

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας χειρόγραφες σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, με αναφορές του σε πολιτικά πρόσωπα και δικαστικούς λειτουργούς. Σε νέο ιδιόχειρο σημείωμα που βρίσκεται στα χέρια των δύο ανακριτών της υπόθεσης, με τον ανορθόγραφο τίτλο: «Κλίμα στη Δικαιοσύνη», ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή «εντολέα» των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών!

Στο σημείωμα, στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, που χειρίστηκε την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και την περίπτωση του γέροντα Εφραίμ, αναγράφεται: «Η Καλού επέμενε για δίωξη του Παπά! Ανήκει και αυτή στην ομάδα της Εισαγγελίας Αθηνών! Έχουν επαφή μέσω Ράϊκου με Μαξίμου και Υ. Δικαιοσύνης - Πεταλωτής, υφ. Δικαιοσύνης» και σημειωμένη τη λέξη «εντολέας» από κάτω».

ΑρΠα