Βιβλίο με εμπειρίες πολιτών ηύρω από το «Όλοι μαζί τα φάγαμε» θα εκδώσει σύντομα ο Θόδωρος Πάγκαλος. Για τον λόγο αυτό ζητά από τους πολίτες να του στείλουν τις εμπειρίες τους μέσω του διαδικτύου!  
«Στείλτε μας την ιστορία σας ''Μαζί τα φάγαμε''» έγραψε πριν λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.  Όπως διευκρινίζει στην προσωπική του ιστοσελίδα το εν λόγω βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Έτσι, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο επιμένει στην προκλητική κατά πολλούς άποψή του ότι όλοι οι πολίτες «παρανόμησαν» με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο για να καρπωθούν δημόσιο χρήμα, αλλά θα την μετατρέψει και σε λογοτεχνικό εγχείρημα.

Όπως διατυπώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα, «Η τεκμηρίωση του «Όλοι μαζί τα φάγαμε» θα περιλαμβάνεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει σε e-book.

Το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε. Επίσης, περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε», πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιστορίες.

Η γνωστοποίηση των παραπάνω πληροφοριών θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Επίσης θα δράσει «παιδευτικά» ειδικά για τους νέους, ώστε να μετασχηματιστεί η θέληση για μια κρατικοδίαιτη θέση στο δημόσιο σε θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά με περίσσιο χιούμορ, «Στο εγχείρημα αυτό θα βοηθήσει η κατάθεση ιστοριών «Μαζί τα φάγαμε» από τους πολίτες. Ζητούμε από τους πολίτες με την τεχνική crowdsourcing να μας στείλουν επώνυμα, ή ανώνυμα, την ιστορία τους.

Οι ανώνυμες ιστορίες, θα δημοσιευθούν στο βιβλίο και σε ειδικό δικτυακό τόπο. Οι επώνυμες θα μπορέσουν να αποτελέσουν υλικό προς περαιτέρω έρευνα».