Κυβερνητικό σχήμα με 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς μελετάται από τα επιτελεία των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συμφωνηθεί οκτώ υπουργοί να προέρχονται από τη ΝΔ, τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ και τρεις από τη ΔΗΜΑΡ. Αν υπάρξει συμφωνία, ο Φώτης Κουβέλης λέγεται ότι θα προτείνει τους Αντώνη Ρουπακιώτη, Γιάννη Πανούση (βουλευτή) και Αντώνη Μανιτάκη.

Από την άλλη, ο Ευ. Βενιζέλος προσανατολίζεται στους τεχνοκράτες Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργο Ζαννιά και Ναπολέοντα Μαραβέγια, ενώ του λείπει ακόμα ένας.

Όλα αυτά φυσικά, αν ξεπεράσει τον σκόπελο των στελεχών που επιμένουν ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα που το σηματοδοτούν, κάτι που αρνείται προσώρας ο κ. Βενιζέλος. Καθίσταται σαφές ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται σε λογική «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Διότι, αν σκέφτεται ότι μπορεί να αντιπολιτεύεται συγκυβερνώντας, πράγμα για το οποίο είχε κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά επί κυβερνήσεως Παπαδήμου, πλανάται πλάνη οικτρά.

Στην περίπτωση κατά την οποία η νέα κυβέρνηση φθαρεί και οδηγηθούμε σε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο μόνος που δεν θα έχει τύχη, θα είναι ο ίδιος.

Αν η πολιτική Σαμαρά έχει κάποια αποτελέσματα, αυτά θα τα καρπωθεί ο ίδιος και δευτερευόντως η ήπια πολιτική του Φ. Κουβέλη. Αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα, θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τα… ντουβάρια της Ιπποκράτους.

ΘεΔαΣχετικό Θέμα: 

Οι «αποδεκτοί» προς υπουργοποίηση από την Νέα Δημοκρατία