Δεν μπορώ να καταλάβω. Ο κ. Καράογλου θεωρεί ότι με την αλλαγή της πινακίδας στο επανασυσταθέν υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης αλλάζει και η πολιτική; Πώς δηλαδή και με ποιον τρόπο θα γίνει εργαλείο ανάπτυξης το υπουργείο αυτό; Τα λεφτά που θα τα βρει; Αυτό που θα ήταν χρήσιμο να μας πει ο κ. Καράογλου είναι ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός του εν λόγω υπουργείου. Ποιες θα είναι οι βασικές του αρμοδιότητες αλλά και ποια πολιτική θα επιλέξει και θα ασκήσει- εάν μπορεί φυσικά- έναντι του Τουρκικού Προξενείου της Θράκης.

Αλλά και τι θα κάνει με την περίπτωση των Πομάκων. Για την θρησκευτική μειονότητα δεν κάνουμε λόγο γιατί το υπουργείο και ο κ. Καράογλου μόνο θεατές μπορούν να είναι σε αυτό το έργο… Λάθος;
 
Και για να μην αδικήσω τον νέο υπουργό παραθέτω το σχετικό ρεπορτάζ και την δήλωση του: Σήμερα συνεργείο αντικατέστησε από την πρόσοψη του υπουργείου την πινακίδα «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης» με νέα στην οποία αναγράφεται «Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης».

«Η καθαίρεση της παλιάς πινακίδας και η ανάρτηση της νέας στέλνει ισχυρά μηνύματα», τόνισε, «πρώτον ότι η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική. Δεύτερον, ότι στη Β. Ελλάδα υπάρχει ένα εργαλείο για την ανάπτυξη στην περιοχή».


ΑρΠα