Την Ελλάδα από το… λαβύρινθο επιχειρεί να βγάλει η Εύα Καϊλή με δηλώσεις της στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο tve.

Οι Ισπανοί, οι οποίοι βιώνουν το δικό τους οικονομικό Γολγοθά, παρά την πρόσκαιρα έκσταση για το EURO2012, απευθύνθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ελληνίδα πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο αφιερώματός τους στην κατάσταση της Ελλάδας όπως αυτή προέκυψε μετά τις εκλογές.

 

Με τίτλο του ρεπορτάζ τους «Η Ελλάδα σε λαβύρινθο» προσπαθούν κατανοήσουν εάν η χώρα μας θα καταφέρει να βρει τη διαδρομή της εξόδου, όχι βέβαια από την ευρωζώνη, μα από την κρίση.

 

Κάπου εκεί έγκειται και η συνεισφορά της Εύας Καϊλή. Η νεαρή πολιτικός φάνηκε αυτοκριτική (ναι, η αυτοκριτκή γίνεται, δυστυχώς, πάντα… εκ των υστέρων) και συνέστησε, στους νυν βουλευτές, αλλαγή προτεραιοτήτων.

 

«Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πάντα σε μικρό χρονικό διάστημα… δεν αναμορφώσαμε την λειτουργία του κράτους και αυτό ήταν το πρώτο μας λάθος... Κατεβάσαμε τους μισθούς και τις συντάξεις που ήταν ο εύκολος στόχος, αλλά ήταν πολύ σκληρό… ήταν το πιο σκληρό και άδικο, γι’ αυτό τώρα πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε τις προτεραιότητες…», σημείωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας το… μίτο της σε όποιον επιθυμεί να τον κρατήσει ώστε να βρει την έξοδο από τον ελληνικό λαβύρινθο.

 

Βέβαια σε κάθε λαβύρινθο κρύβεται κι ένας Μινώταυρος, αλλά γι’ αυτόν προς το παρόν δε μάθαμε κάτι.

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν τελικά οι Ισπανοί είδαν στα μάτια της κυρίας Καϊλή μία άλλη Αριάδνη, αυτή που δεν είδε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν της στέρησε την έδρα στη βουλή.

 

Εάν όχι, ίσως ν' αρκέστηκαν στο να την προσκαλέσουν σε μια βραδιά φλαμένγκο, μέσα ή έξω από λαβυρινθώδες δωμάτιο…

 

Παναγιώτης Σκευοφύλακας