Ενώ αύριο αναμένεται η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει «παρών»… αλλά όχι στις κομματικές διαδικασίες. Ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος θα τιμήσει με την παρουσία του όχι τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, μα ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τις τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορίας στην εκπαίδευση, καθώς αύριο θα βραβευθεί από τους διοργανωτές για την προσφορά του στο αντικείμενο.

Ποιος ξέρει; Στη Ρόδο ίσως και να επιδοθεί σε κάποιο από τα αγαπημένα του θαλάσσια σπορ, αν και οι αυριανές εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται αργά το βράδυ.

Η απουσία του ωστόσο από μια κομματική διαδικασία που ούτως ή άλλως είναι κρίσιμη, σχολιάζεται ήδη και όχι με κολακευτικό τρόπο, από στελέχη όλων των τάσεων.

Εξάλλου το κλίμα στο Κίνημα είναι ήδη επιβαρυμένο από τις διαψεύσεις της Άννας Διαμαντοπούλου και του Ανδρέα Λοβέρδου αναφορικά με τις φήμες που τους ήθελαν να δέχονται και εν συνεχεία να απορρίπτουν πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συμμετοχή τους στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να κάνει, θα είναι πιο ξέγνοιαστο από τις επίπονες εσωκομματικές διεργασίες του ηττημένου ΠΑΣΟΚ.

«Άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη», λέει ο λαός.

Εν προκειμένω ταιριάζει καλύτερα το, «άλλος για Ιπποκράτους τράβηξε, άλλος για… Δωδεκάνησα».


Π.Σ.