Με χαλαρή διάθεση και τον καφέ ανά χείρας νυν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν σήμερα στην συνδιάσκεψη του Κινήματος έστησαν «πηγαδάκια» στους διαδρόμους του ΣΕΦ πριν και μετά την ομιλία του προέδρου τους, Ευάγγελου Βενιζέλου. Έχοντας ανοίξει την πόρτα της εξόδου σε βουλευτές που για μια ακόμη φορά δεν κατονόμασε ο κ. Βενιζέλος, δεν ήταν λίγα τα στελέχη του κόμματος που χωρίστηκαν σε ομάδες και βγήκαν είτε για το... τσιγάρο της παρηγοριάς είτε για έναν χαλαρό καφέ που συνοδεύτηκε από πολιτικό κουτσομπολιό.

Ανάμεσά τους, ο Κώστας Γείτονας που επιδόθηκε σε χαλαρά χαμόγελα και εναγκαλισμούς με συναδέλφους του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος από την μεριά του (που τόσος ντόρος έγινε για το αν θα εμφανιστεί τελικά ή όχι) έφτασε στο ΣΕΦ με εμφανώς χαλαρή διάθεση φορώντας ένα μαύρο κοντομάνικο και κρατώντας μια εφημερίδα, ενώ ο Κώστας Λαλιώτης για αρκετή ώρα χαιρετούσε στελέχη του Κινήματος καταλήγωντας σε «πηγαδάκι» με τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Πιο «αθόρυβες» παρουσίες αποδείχθηκαν εκείνες του Γιώργου Παπακωσταντίνου και του Γιώργου Πεταλωτή που προτίμησαν την... βόρεια πτέρυγα του γηπέδου μακριά από τους υπόλοιπους βουλευτές και μάλλον δεν είχαν όρεξη για συζητήσεις. Τέλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Φώφη Γεννηματά εθεάθησαν να μιλούν περισσότερο στο κινητό τους τηλέφωνο παρά με τα στελέχη του κόμματος, ενώ ο Νίκος Σηφουνάκης προτίμησε να ανοίξει συζήτησεις στο κυλικείο του σταδίου με τον καφέ ανά χείρας.

Άξιο λόγου πάντως είναι και η «επίσημη πρώτη» της διαφανούς... κάλπης του κόμματος, όπου οι βουλευτές που ενδιαφέρονται να ανέβουν στο βήμα άφηναν το ονομά τους καθώς και η «νέα φανέλα» του ΠΑΣΟΚ με το λογότυπο «ανασύσταση» που φορούσαν μέλη της νεολαίας του Κινήματος.

Α.Γ.