Αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της ΔΗΜΑΡ στα Τρίκαλα κατέθεσαν στελέχη του κόμματος από τα Ιωάννινα καθώς μόλις 31 ψήφοι μπορούν να αλλάξουν την κατανομή των εδρών των κομμάτων στους νομούς Τρικάλων και Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, η ΔΗΜΑΡ στα Τρίκαλα έλαβε 6.520 ψήφους έναντι 6.489 που έλαβε στον Ν. Ιωαννίνων.

Τα στελέχη της ΔΗΜAΡ Ιωαννίνων θέλοντας να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που τους δίνει η νομοθεσία, αφού η διαφορά είναι πολύ μικρή κατέθεσαν αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο νομό Ιωαννίνων.

Ωστόσο αυτή επιβεβαίωσε τον αριθμό των 6.489 ψήφων και πλέον μένει να γίνει η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της ΔΗΜΑΡ στα Τρίκαλα.

Εάν δεν επαληθευτεί το 6.520 και ο αριθμός είναι μικρότερος από 6.489, τότε αλλάζει η κατανομή των εδρών. Η ΔΗΜ.ΑΡ. χάνει την έδρα στα Τρίκαλα, που κατέχει ο Γιώργος Κυρίτσης και εκλέγει βουλευτή στα Γιάννινα, τον Γιάννη Σκοπούλη, αδελφό της υφυπουργού Υγείας(!) ενώ η ΝΔ χάνει μια έδρα σε γειτονικό νομό και κερδίζει μια επιπλέον, την 4η, στα Τρίκαλα.