Απρόσμενα ειλικρινής εμφανίστηκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική της συνέντευξή της η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
Συνηθισμένοι σε… ρητορικές εξάρσεις, μεγάλα λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, οι τηλεθεατές της ΝΕΤ πιθανότατα θα εντυπωσιάστηκαν ακούγοντας την υφυπουργό να δηλώνει «ήρθα εδώ γιατί δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο, δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες».

Καθώς η κυρία Σκοπούλη παρακάλεσε να διαχωρίζουμε το «λέγειν» από το «πράττειν», αφότου της αναφέρθηκαν οι μεγαλόστομες δηλώσεις του προκατόχου της, είπε ότι θεώρησε χρέος της να ενημερώσει το κοινό για την πραγματικότητα στο υπουργείο της.

«Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται» σημείωσε η καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας, σχετικά με το ότι μέχρι τώρα, όπως δήλωσε, απλά έχει ενημερωθεί για τα του υπουργείου, χωρίς να καταμεριστούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Αναμφίβολα, αυτή η απροσδόκητη «διαφάνεια» είναι καλοδεχούμενη, ειδικά σε μία εποχή που οι πολίτες όχι σπάνια αισθάνονται να εμπαίζονται από εκδοχές του πολιτικού λόγου.

Εν τούτοις, από την άλλη, ακόμη και όσοι δεν είναι πολιτικοί καριέρας, όταν αναλαμβάνουν πολιτικές θέσεις, πολλώ δε μάλλον κυβερνητικές αρμοδιότητες, οφείλουν να δραστηριοποιούνται προς διευθέτηση όσων «ανοικτών ζητημάτων» διαπιστώνουν.

Η, έστω και από τηλεοπτικών δεκτών, αναγνώριση των όποιων δυσλειτουργιών είναι ένα πρώτο βήμα, αρκεί όμως να ακολουθείται από την πρακτική επίλυση των κάθε λογής προβλημάτων.

Εξάλλου, όντως, είναι κρίσιμο να διακρίνονται τα λόγια από τα έργα.

Π.Σ.