current views are: 1

11 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση07:44

«Πρωινή ενημέρωση και Κούλογλου να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας»

Σκληρή επίθεση κατά των δημοσιογράφων της ΝΕΤ αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα με συνεχείς αναρτήσεις του στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Δημοσίευση 07:44’
αρθρο-newpost

Σκληρή επίθεση κατά των δημοσιογράφων της ΝΕΤ αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα με συνεχείς αναρτήσεις του στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Σκληρή επίθεση κατά των δημοσιογράφων της ΝΕΤ αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα με συνεχείς αναρτήσεις του στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης. Με αφορμή την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη ΝΕΤ, ο κ. Μουρούτης τόνισε με αιχμηρό ύφος: «Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους» ενώ στη συνέχεια έγραψε:

«Λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση…Δέκα λεπτά αμίλητη είναι… ».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μουρούτης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να απολογείται για τους εκβιασμούς του κ. Φωτόπουλου, αναμυρηκάζει τα ψεματάκια του περί Μεσσηνίων στο μουσείο Ακρόπολης». 

«Ας ρωτήσει ο κ. Τσίπρας τους αριστερούληδες που καταλαμβάνουν τον βράχο της Ακρόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους για τη σχέση τους με ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε εν συνεχεία ο κ. Μουρούτης.

Οι αναρτήσεις του κ. Μουρούτη προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter απάντησε χαρακτηριστικά: «Όταν ο υπεύθυνος του γραφείου τυπου του πρωθυπουργού, κ. Μουρουτης, στιγματίζει και απειλεί δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, εκτελεί εντολές;».

Ο κ. Μουρούτης αναρωτήθηκε :«Σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε;», για να λάβει την απάντηση του κ. Παπαδημούλη:

«Δεν σας επιτρέπω να λέτε ό,τι θέλετε… Απειλές και ψέμματα αναζητήστε στο κόμμα και στον αρχηγό σας!».

Εν τούτοις, ο «πόλεμος» των δηλώσεων συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Ο κύριος Τρίμης τόνισε πως αποτελεί «δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης η επίθεση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κατά δημοσιογράφων της ΕΡΤ… Ο κ. Μουρούτης πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη που απορρέει από τις θεσμικές του ιδιότητες».

«Οι παρουσιαστές της εκπομπής ”Πρωινή Ενημέρωση” Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, γίνονται πλέον καθημερινά στόχος του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και διευθυντή του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ειρωνικά, απαξιωτικά και συχνά υβριστικού περιεχομένου σχόλια μέσω twitter αμφισβητεί την δημοσιογραφική επάρκεια και το ήθος τους, εξαπολύοντας μάλιστα και απειλές για το εργασιακό τους μέλλον στη δημόσια τηλεόραση», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.
 

«Ως δημοσιογράφοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, την ελευθερία του δημοσιογραφικού λόγου, τη συνταγματική λειτουργία και την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», κατέληξε ο Δημήτρης Τρίμης.


σχετικα αρθρα