Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και της Οργανωτικής Γραμματείας του Συνεδρίου, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ουσιαστικά προειδοποιεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την επιλογή των προσώπων! Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, δηλώνει ότι ελπίζει οι «φήμες» να είναι «κακή πληροφόρηση και μόνο» και προσθέτει ότι «θα πρέπει να στηριχτούμε στους πολιτικά άριστους». Προσθέτει μάλιστα ότι αν η επιλογή οδηγήσει πάλι σε μικρές «αυλές» θα είναι «απέναντι»!

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της δήλωσης του Γ. Παναγιωτακόπουλου.

«Όποιος επιχειρήσει να δει την επόμενη μέρα μέσα από τα μυωπικά γυαλιά των στενών προσωπικών συσχετισμών είναι αναντίστοιχος των ιστορικών στιγμών που ζούμε. Η «ονοματολογία» των τελευταίων ημερών, σχετικά με τη στελέχωση των κορυφαίων οργάνων που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα, ελπίζω να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι «φήμες» ελπίζω να είναι κακή πληροφόρηση και μόνο.

Είναι η στιγμή που θα πρέπει να στηριχτούμε στους ικανούς, τους πολιτικά άριστους, αυτούς που μπορούν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν. Αν η επιλογή οδηγήσει και πάλι σε μικρές «αυλές» που μπορεί να διασφαλίζουν μια υποτιθέμενη «ασφάλεια» στην ηγετική ομάδα, αλλά στην ουσία θα υπονομεύουν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, θα είμαι απέναντι.

Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με μοναδική πυξίδα την ενότητα της παράταξης. Δεν πρόκειται να συνηγορήσω σε επιλογές που θα διχάζουν αντί να ενώνουν, που θα προκαλούν αντί να εμπνέουν, που θα προβληματίζουν αντί να απελευθερώνουν δυνάμεις».