Αίμα αλλά μόνο για Έλληνες(!) ήθελαν να διαθέσουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα είχαν αρχίσει να οργανώνονται για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος με ειδική αφίσα, στην οποία καλούσαν τους πολίτες να δώσουν αίμα αποκλειστικά για Έλληνες στην περιοχή της Λούτσας. Ωστόσο, σύμφωνα με το iatropedia.gr, τα τελευταία 24ωρα, μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να δώσουν αίμα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» δηλώνοντας ωστόσο ότι προορίζεται μόνο για Έλληνες ασθενείς.   

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείο Γιάννης Στεφάνου ενημέρωσε όλες τις υπηρεσίες ότι τέτοιου είδους διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν και δε θα γίνουν στο νοσοκομείο. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Στεφάνου: «Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ότι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση».

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή διαψεύδει το γεγονός, αναφέροντας: «Η τράπεζα αίματος και αιμοπεταλίων της Χρυσής Αυγής λειτουργεί κανονικά και η αιμοδοσία από μέλη και φίλους του Κινήματος συνεχίζεται άνευ διακοπής στο Νοσοκομείο "Σωτηρία". Διαψεύδουμε όσα ανυπόστατα αναπαράγονται στο διαδίκτυο περί... αποχωρήσεων και αντιπαραθέσεων με νοσηλευτικό προσωπικό. Τα ψεύδη και οι ανοησίες έχουν και τα όριά τους! Όσες φιάλες αίματος συγκεντρώνουμε, τα αποδίδουμε στους ασθενείς που επιθυμούμε εμείς και ουδείς άλλος. Το δικαίωμα αυτής της επιλογής ανήκει όχι μόνο στους Χρυσαυγίτες, αλλά και σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες».