Με… πούλμαν έφθασε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Παπανδρέου για τη συνάντηση της αποστολής των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της νοτιοανατολικής Ευρώπης με το Γιάννη Μπουτάρη.

Δε γνωρίζουμε αν το πούλμαν προτιμήθηκε ως πιο λειτουργικό μέσο, ώστε να αποφευχθούν οι ουρές αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης ή ως απόδειξη της εφαρμογής… μέτρων λιτότητας ακόμα  και στις συνήθειες των πολιτικών προσώπων, πάντως η έξοδος του κυρίου Παπανδρέου από το πούλμαν ήταν όντως εντυπωσιακή.

 

Όποιoς έχει συνηθίσει τις κουστωδίες των επισήμων, σίγουρα θα ένιωσε ανοικειότητα προς τη σκηνή.

 

Σήμερα οι ευρωπαίοι πολιτικοί συναντήθηκαν με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και με άλλους αξιωματούχους του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Άπαντες κατευθύνθηκαν προς τον τρίτο όροφο του δημαρχείου, όπου και βρίσκεται η αίθουσα συσκέψεων.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι εκ των παρισταμένων χρησιμοποίησαν τον ανελκυστήρα.

 

Τη… διαφορά φέρεται να έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σεβόμενος το αθλητικό προφίλ του, προτίμησε να ανέβει με τις σκάλες, βρίσκοντας έτσι μία ευκαιρία για σύντομη γυμναστική.

 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και όταν δεν έχει μαζί το ποδήλατό του ή όταν δε βρίσκεται κοντά σε θάλασσα για να εξασκηθεί στην αγαπημένη του κωπηλασία με κανό, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δράττεται κάθε ευκαιρίας που του παρουσιάζεται για εκγύμναση.

 

Αν μη τι άλλο, η τάση προς τον υγιεινό τρόπο ζωής πρέπει να του αναγνωριστεί.

 

Π.Σ.