Ο Γιάννης Πρετεντέρης θεωρείται από πολλούς κορυφαίος αρθρογράφος. Συμφωνώ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού στον οποίο εργάζεται θα αποφασίζει και θα μεταδίδει ως δεδομένο ποιες είναι επόμενες οι κινήσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί δηλαδή αυθαιρέτως να διαμορφώνει την κοινή γνώμη για την τακτική αλλά κυρίως για την στρατηγική του κυβερνητικού σχήματος με βάση τις δικές του απόψεις και σκέψεις. Εάν αυτό επιθυμεί θα μπορούσε να ζητήσει να τον κάνουν για μερικές μέρες υπουργό ή ακόμα και πρωθυπουργό.

Φυσικά και έχει το δικαίωμα- όπως όλοι άλλωστε οι δημοσιογράφοι- να κρίνει το κυβερνητικό έργο και μάλιστα να είναι και πολύ σκληρός και αυστηρός στις κρίσεις του. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μιλάει με βεβαιότητα για την στρατηγική του πρωθυπουργού και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί αυτή η επιλογή του δημοσιογράφου εάν ένας εκ των τριών του είχε μιλήσει και του είχε ξεκαθαρίσει το πλάνο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει γίνει. Κρίμα λοιπόν ένας τόσο ευφυής και καλός αρθρογράφος να πέφτει σε μια τέτοια παγίδα. Λέω παγίδα γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κάνει εσκεμμένα!

ΑρΠα