Την ανάγκη να βρεθούν ισοδύναμα για να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές καθώς οι πολίτες δεν «αντέχουν άλλο» τόνισε ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε χαρακτηριστικά «πέντε δισ. είναι η εκκίνηση για διεθνή διαγωνισμό για το Ελληνικό, το ένα. Δύο, ο ηλεκτρονικός τζόγος, το λέω χρόνια, δεν έχει γίνει ακόμα. Τρία, τα φρουτάκια έχουν 1 δισ. Τέσσερα, να προχωρήσουμε το πετρέλαιο, όλα αυτά είναι ισοδύναμε μέτρα που μπορούν να καλύψουν τις τρύπες, δεν βγαίνει αλλιώς».

Και συνέχισε: «Αν δεν κάνεις μια πολιτική "φαστ τράκ" και στους νόμους ακόμα, δεν γίνεται. Εκεί που είναι "να κόψω μισθό και σύνταξη, ας μου κόψουν εμένα τον κ..ο"».


Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα «περπατήσει», δηλώνοντας: «Θεωρώ τον Φώτη Κουβέλη πολύ σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό, τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Ο κ.Βενιζέλος έχει εμπειρία, έχει φάει το ξύλο της χρονιάς του από όλα αυτά τα μέτρα και τις καταστάσεις, τις κληρονόμησε από τον Παπανδρέου, άρα έχουν και οι δυο εμπειρία και ο Σαμαράς έχει ένα όραμα για την Ελλάδα. 'Αρα αυτοί οι τρεις είναι μια γερή βάση».