current views are: 1

16 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση13:11

Tζαβάρας και Κοντογιάννης «σφάχτηκαν» για τα… μάτια της Όλγας

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας με αρμοδιότητες Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, προκάλεσε η απόφαση πολιτιστικού συλλόγου της Ηλείας να διοργανώσει εκδήλωση υποδοχής των επιβατών ενός κρουαζιερόπλοιου την ημέρα που στην ίδια περιοχή είχε προγραμματίσει επίσκεψη και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δημοσίευση 13:11’
αρθρο-newpost

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας με αρμοδιότητες Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, προκάλεσε η απόφαση πολιτιστικού συλλόγου της Ηλείας να διοργανώσει εκδήλωση υποδοχής των επιβατών ενός κρουαζιερόπλοιου την ημέρα που στην ίδια περιοχή είχε προγραμματίσει επίσκεψη και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας με αρμοδιότητες Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, προκάλεσε η απόφαση πολιτιστικού συλλόγου της Ηλείας να διοργανώσει εκδήλωση υποδοχής των επιβατών ενός κρουαζιερόπλοιου την ημέρα που στην ίδια περιοχή είχε προγραμματίσει επίσκεψη και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κοντογιάννη, Σοφία Χίντζιου και προέδρου του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία, η οποία αποφάσισε να διοργανώσει γιορτή υποδοχής στους τουρίστες που επισκέπτονται με κρουαζιερόπλοια το Κατάκολο σήμερα ενώ την περιοχή θα επισκεπτόταν βάση του προγράμματος και η υπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού, που ματαίωσε τελικά την σημερινή της επίσκεψη, στην οποία θα συνοδευόταν από τον κ. Τζαβάρα, ενημερώθηκε για την εκδήλωση και εμφανίζεται ενοχλημένη, από το γεγονός.    

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στο δημοσίευμα του ilialive.gr, ο κ. Κοντογιάννης «χρησιμοποίησε» το σύλλογο που
είναι πρόεδρος η σύζυγός του στην προκειμένη περίπτωση, «για να έχει κομβική παρουσία στην επίσκεψη Κεφαλογιάννη στο λιμάνι». 

Βάση του προγράμματος η κυρία Κεφαλογιάννη θα συνδύαζε μια επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο MSC Divina που καταπλέει κάθε Δευτέρα στο Κατάκολο, λιμάνι που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό προορισμό στο δρομολόγιο.

Το εν λόγω πλοίο για πρώτη φορά κατέπλευσε στις 4 Ιουνίου 2012 και πραγματοποιεί σήμερα την έβδομη προσέγγιση στο Κατάκολο. Ως εκ τούτου, πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο όμιλος δεν διοργάνωσε γιορτή υποδοχής για το νέο κρουαζιερόπλοιο, νωρίτερα ή αργότερα αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα που είχε ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα.   

Ωστόσο, η πρόεδρος του Ομίλου Ηλείων Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία, Σοφία Χίντζιου τόνισε πως η εκδήλωση υποδοχής τουριστών κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη νωρίτερα από την ανακοίνωση της έλευσης Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι η υπουργός ήταν ενήμερη για αυτό.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζαβάρας σε επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά για την ματαίωση της επίσκεψης:

«Η απρεπής και βέβηλη πολιτική εκμετάλλευση που έγινε από κάποιο πολιτιστικό σωματείο την υποχρέωσε να ματαιώσει την επίσκεψή της. Όπως μου είπε η ίδια, δεν ήθελε να νομιμοποιήσει κάποιες ενέργειες που ξέφυγαν από τα όρια της λογικής και της ευπρέπειας στις οποίες επιδόθηκαν εκπρόσωποι του σωματείου θεωρώντας ότι όσοι διακονούν τον πολιτισμό ή όσοι υπηρετούν κάποιες πτυχές του τόπου έχουν υποχρέωση να προσφέρουν στον εαυτό τους και μετά στους άλλους.

Αυτό πρέπει να σταματήσει και όλοι να πάρουμε αποστάσεις,  και όσοι έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ας κάνουν τη χάρη στο λαό της Ηλείας και ας μετριάσουν τις επιδόσεις τους σ’ αυτόν τον τομέα».


σχετικα αρθρα