Νέος γύρος διαμάχης σημειώθηκε την Πέμπτη μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και της Χρυσής Αυγής με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να υποστηρίζει, μάλιστα, ότι «τα μισά μέλη της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να βρίσκονται στην... φυλακή!». Από την πλευρά τους, τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πρόθεσή του να πραγματοποιούνται κοινές περιπολίες στη Βόρεια Ελλάδα Ελλήνων και βουλγάρων αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους, προειδοποίησαν τον κ. Μπουτάρη ότι εάν δεν ανακαλέσει την απόφασή του τότε «θα σηκωθούν σφαγιασθέντες Βουλγάρων από τα μνήματα και θα τον πάρουν στο κυνήγι».

Ο κ. Μπουτάρης, όμως, που δεν συνηθίζει να «μασάει τα λόγια του», ανταπάντησε, λέγοντας ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα που πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο».

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Χρυσή Αυγή είπε: «Πληροφορίες μας, λένε πως τη δήλωση αυτή την έκανε υπό την επήρεια του γνωστού... προϊόντος που παράγει εν αφθονία (κρασιού), ωστόσο δεν έχουμε καμία επίσημη επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο. Καλό θα ήταν πάντως, να του κάνουν και κανένα... αλκοτέστ, μόλις μπαίνει στα τηλεοπτικά στούντιο» γράφει στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα καταλήγοντας λέει πως: «Το σίγουρο είναι ότι τα μισά μέλη της Χρυσής Αυγής δεν κινδυνεύουν να πάνε στη... φυλακή, ωστόσο ο Μπουτάρης κινδυνεύει να καταλήξει στο... Δαφνί, αν συνεχίσει έτσι!».