Πλούσιο, αν μη τι άλλο, ήταν το παρασκήνιο της επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην πλανητάρχης έφτασε τρία λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού και δεν προσήλθε με λιμουζίνα, αλλά με βανάκι.

Από τη μίνι δεξίωση που ακολούθησε τις διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά - Κλίντον και κατόπιν Κλίντον με υπουργούς και επιχειρηματίες στο Μαξίμου πέρασαν κι άλλοι υπουργοί. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Νότης Μηταράκης. Παρών ήταν και ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

Στη μίνι δεξίωση σερβιρίστηκαν μόνο αναψυκτικά, πιθανότατα ως ένδειξη σεβασμού στα μέτρα λιτότητας.

Σε μια γωνία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε μίνι τετ α τετ με τον κ. Κλίντον. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, κατά την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα το 1999. Τότε ο Αβραμόπουλος ήταν δήμαρχος Αθηναίων.

Και οι δύο θυμήθηκαν εκείνη τη συνάντηση και ο υπουργός Εξωτερικών είπε στον πρώην πρόεδρο: «Θυμάστε πώς εκείνη η συνάντηση άλλαξε εντελώς το κλίμα απέναντι στις ΗΠΑ;».

Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη την επίσκεψη ο δεύτερος είχε αναγνωρίσει τις αμερικανικές ευθύνες για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Ταυτόχρονα, στην ολιγόλεπτη συζήτηση μίλησαν και στα εξωτερικά θέματα της χώρας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υποδέχθηκε στο πλατύσκαλο του Μαξίμου τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Κατά την έξοδο, μάλιστα, τον συνόδευσε μέχρι να μπει στο βαν.


Πηγή: tanea/parapolitika.gr