Υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο παραιτηθείς αρχηγός του ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.
Όπως μετέδωσε σήμερα το Mega, o κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του, αντιδρώντας στις υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία(Πάνος Παναγιωτόπουλος) του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Στο μεταξύ αξιόπιστες πηγές του ΓΕΣ επιμένουν ότι ο κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας της δικής του και του στρατεύματος.

Ωστόσο άλλες κάνουν λόγο ότι ο κ. Ζιαζιάς έγινε αποδέκτης ισχυρών πιέσεων για πολιτικές παρεμβάσεις στο στράτευμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννεάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».


Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του κ. Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για «κομματικές διώξεις» και έκανε λόγο για «πρακτικές άλλων εποχών».

Συνεπώς ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι αυτός που ουσιαστικά οδήγησε σε παραίτηση τον αρχηγό του ΓΕΣ. Θα ήταν μάλιστα χρήσιμο εάν ο Υπουργός Άμυνας έδινε στην δημοσιότητα την δική του εκδοχή για το συμβάν.

ΑρΠα