Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχουν ιδρώτα, κόπο και όνειρα. Έχουν και παρασκήνιο, ντόπα και χορηγούς. Έχουν πολλά, ίσως για αυτό χρειάστηκε να έχουν και κανόνες, τους οποίους τηρούν αυστηρά γιατί διαφορετικά θα γινόταν μεγάλο «πανηγύρι» και είναι αμφίβολο αν οι χορηγοί θα συνέχιζαν να βάζουν τα λεφτά τους. Ένας από αυτούς τους κανόνες είναι και ο σεβασμός στη φυλετική διαφορετικότητα. Άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, όλοι αγωνίζονται και όλοι παίρνουν μετάλλια. Τον κανόνα αυτό παρέβη η Βούλα Παπαχρήστου. Θέλετε από ανοησία- να το δεχθώ αν και δεν το πιστεύω, αλλά τον παρέβη.

Ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι θα το πλήρωνε ακριβά. Είπαμε: οι Ολυμπιακοί έχουν κανόνες, έστω και αν κλείνουν τα μάτια σε πολλά κακώς κείμενα- ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος ΕΟΕ, αυτούς τους κανόνες τους γνωρίζει και πήρε τα μέτρα του.

Στο πλευρό της Παπαχρήστου έσπευσαν κάποιοι- λέμε τώρα- σελέμπριτις από τις παραλίες, ο Άδωνις, ο Φαήλος, ο Πανίκας Ψωμιάδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Χρυσή Αυγή, η Φανή Χαλκιά και διάφοροι άλλοι- μεταξύ τους και ορισμένοι δημοσιογράφοι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι μου λέει ότι ο Άδωνις, ο Φαήλος, ο Πανίκας, ο Χαϊκάλης, θα μπορούσαν να υιοθετήσουν το βλακώδες και ρατσιστικό tweet της Βούλας Παπαχρήστου- για την Χρυσή Αυγή είμαι βέβαιος.

Οι δήθεν σελέμπριτις μιας χώρας χωρίς καμιά λάμψη, συνηθίζουν να λένε οποιαδήποτε μαλακία για να βρεθούν στη δημοσιότητα. Η Φανή Χαλκιά, ξεχνά προφανώς ότι έχει ντροπιάσει τη χώρα, όταν βρέθηκε ντοπέ πριν τους Ολυμπιακούς του 2008. Ενδεχομένως και ότι σιτίζεται από το κράτος σαν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας- αντιπαροχή για το χρυσό μετάλλιο του 2004. Και για πολλούς δημοσιογράφους, έχω- εδώ και χρόνια, την χειρότερη εικόνα. Τώρα δε, με τη μόδα του twitter, οι φελλοί ξεσάλωσαν.

Όλη αυτή η ετερόκλητη κομπανία, ανέλαβε την υπεράσπιση της Βούλας Παπαχρήστου. Είναι βέβαιο ότι θα δυσχεράνει την ήδη δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκε, με αποκλειστικά δική της υπαιτιότητα. Ξέχασε βλέπετε ότι για να υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι κανόνες- έστω και υποκριτικοί.


Αντώνης Σκυλλάκος