Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει κάποια τάξη. Το επαναλαμβάνει καθημερινά και ο κ. Σαμαράς σε όλους τους τόνους. Παράλληλα επιχειρεί- η κυβέρνηση- να κάνει επιλογές σε επίπεδο κρατικών αξιωματούχων οι οποίες ωστόσο  δεν είναι πάντα οι καλύτερες. Η περίπτωση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου είναι χαρακτηριστική. Μια δεύτερη επιλογή η οποία από πολλούς θεωρείται κρίσιμη είναι αυτή του νέου προέδρου της ΔΕΗ. Όπως και χθες γράψαμε υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο κ. Αρθούρος Ζερβός πρόκειται να παραμείνει, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται επισήμως.

Δεν θα κρίνουμε στην παρούσα φάση την επιλογή του πρωθυπουργού. Γιατί εάν είναι έτσι τα πράγματα, δηλαδή, να παραμείνει ο κ. Ζερβός αλλά όλο το υπόλοιπο σύστημα να αλλάξει,  ενδεχομένως τότε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί.


Εκείνο όμως που πληροφορηθήκαμε και έχει μεγάλη πολιτική σημασία είναι η σχέση του κ. Ζερβού με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αργύρη Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου έχει ευθέως αμφισβητήσει- και συνεχίζει να το πράττει- την στάση πολλών υπουργών της κυβερνήσεως Καραμανλή. Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αλλά και στον ίδιο τον κ. Καραμανλή.  

Ο ίδιος άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος υπηρέτησε «πιστά» και την κυβέρνηση Παπανδρέου. Αλλά μόλις αυτή «έπεσε» ο κ. Οικονόμου και πάλι πήρε… δεξιές στροφές!

Οι φημολογία ότι του είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς να γίνει πρόεδρος της ΔΕΗ, αλλά και πρόσφατη επίσκεψη του στο γραφείο του κ. Σταϊκούρα ζητώντας διευκολύνσεις για τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ προκειμένου να εξασφαλιστούν τα επιδόματά τους, έχουν σφόδρα προβληματίσει την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου.  

Ο κ. Μάκης Παπαγεωργίου ακούστηκε ότι ήδη έχει καλέσει στο γραφείο του τον κ. Οικονόμου ζητώντας του εξηγήσεις για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δικαιολογίες τις οποίες πρόβαλε ο νομικός σύμβουλος δεν έπεισαν.

Στο μεταξύ χθες Ζερβός και Οικονόμου έκαναν επαγγελματικό… περίπατο στην ΔΕΗ αλά μπρατσέτο. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από πολλά στελέχη της Επιχείρησης πρόκληση!

Το ζήτημα καλείται τώρα να λύσει ο κ. Μάκης Παπαγεωργίου και να ξεκαθαρίσει το τοπίο άμεσα. Εκτός εάν ο κ. Οικονόμου διαθέτει «μπάρμπα στην Κορώνη» ή έχει ισχυρό «δόντι» στο υπουργείο Οικονομικών. Οψόμεθα…

Πάνος Ρασσιάς

TAGS