Τις διακοπές του σε νησιά του Αιγαίου συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την γυναίκα του, Άντα και τα δύο του παιδιά, Ανδρίκο και Μαργαρίτα. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», μετά το «Συμπόσιο της Σύμης» στη Σάμο, ο Γιώργος Παπανδρέου με την οικογένειά του επιβιβάσθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σάμου και μέσα σε λίγη ώρα έφτασαν στην Πάτμο, ένα νησί που είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στην οικογένεια Παπανδρέου και το οποίο επισκέπτονται συχνά πυκνά και τα αδέλφια του πρώην πρωθυπουργού.

Μάλιστα, νοίκιασε και ιστιοπλοϊκό προκειμένου να δει όλες τις ομορφιές του νησιού της Αποκάλυψης. Επισκέφθηκε τα νησάκια γύρω από την Πάτμο, όπως το Μαράθι, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι και κολύμπησε με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά σε ερημικές παραλίες, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των φωτογράφων.

Για αυτό άλλωστε φρόντιζαν και οι αστυνομικοί που τον ακολουθούσαν, κάτι που ήταν ορατό και σχολιάστηκε από τους κατοίκους τόσο της Σάμου, όσο και της Πάτμου.

Φυσικά, είχε μαζί του το ποδήλατο και το κανό. Ξυπνούσε πρωί πρωί έπαιρνε το ποδήλατο και κατευθύνονταν σε παραλίες, συνοδευόμενος πάντα από την προσωπική του ασφάλεια. Στον όρμο Λάμπη απολάμβανε θαλασσινά εδέσματα, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί, στην ίδια περιοχή και το μοναδικό δάσος με τις κουμαριές.