Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί γεύμα στο εστιατόριο «Πάρκο Ελευθερίας», δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, προς τιμήν του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, όπως αποκαλύπτει το newpost.gr. Την κράτηση για το τραπέζι, το οποίο θα φιλοξενήσει 12 άτομα συνολικά έκανε το ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Εκτός από τον Ισραηλινό πρόεδρο, το παρών θα δώσει και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, όπως και άνθρωποι του Ιδρύματος.

Τα μέτρα είναι κάτι... παραπάνω από δρακόντεια. Εντός και εκτός του εστιατορίου θα βρίσκεται ισχυρή φρουρά που θα έχει περικυκλώσει το εστιατόριο και την περιοχή. Είναι ενδεικτικό ότι άνθρωποι του Σιμόν Πέρες επί τρεις μέρες πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, διανυκτέρευσε στο σημείο για να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να μην ανοιχτεί κανένα προϊόν (να παραμείνουν σφραγισμένα) που θα χρησιμοποιηθεί για το γεύμα, κάτι που θα γίνει μπροστά στους άνδρες ασφαλείας του ισραηλινού προέδρου. Παράλληλα, ζητήθηκαν τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων του εστιατορίου.

Την ώρα του γεύματος δεν θα μπορεί να εισέλθει στο πάρκινγκ του εστιατορίου κανένα όχημα πλην από αυτά των καλεσμένων.

«Ελαστικότητα» υπήρξε μόνο στο μενού το οποίο περιλαμβάνει: σφυρίδα, σολωμό, ψητά ψάρια, αρνί, φιλετάκια, σπανακόπιτα και για επιδόρπιο, κανταΐφι.

Το κρασί θα το επιλέξει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Στέφανος Ζαχαριάδης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Ίδρυμα έχει χρησιμοποιήσει ξανά το εστιατόριο για την πραγματοποίηση γευμάτων.


Αναστασία Γαλάνη