Μια απίστευτη ιστορία διορισμών στο Δημόσιο από την «πίσω πόρτα» διηγήθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών, όταν γινόταν συζήτηση για τις περικοπές στο δημόσιο, για την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως για τους διορισμούς στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», όπως είπε ο πρωθυπουργός ένας βουλευτής από τη Φθιώτιδα, ο οποίος έστειλε ένα ψηφοφόρο του στον Αρχηγό της Αστυνομίας, με ένα σημείωμα το οποίο υπέγραφε ο ίδιος για να τον διορίσει στην Αστυνομία.

Ο ψηφοφόρος πήγε στον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά μετά από μισή ώρα επέστρεψε με κατεβασμένα τα μούτρα:«Δεν με διόρισε ο Αρχηγός, αδιαφόρησε», είπε στον βουλευτή της περιφέρειάς του.

Οργισμένος ο βουλευτής που ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δεν έλαβε καν υπόψη το χαρτάκι που του έστειλε τον παίρνει στο τηλέφωνο: «Γιατί δεν τον διόρισες στην Αστυνομία Αρχηγέ;» τον ρώτησε. Και ο Αρχηγός απάντησε:« Πως να τον διορίσω, αφού έχει ύψος, μόνον 1,52 μ.;», δικαιολογήθηκε ο Αρχηγός. Και ο βουλευτής σε έξαλλη κατάσταση του είπε:«Δεν σου τον έστειλα για να τον μετρήσεις, αλλά για να τον διορίσεις, άκουσες;» Και τον... διόρισε.