Βραδύτητα στην αντίδραση αλλά και απόπειρα αποποίησης με παράλληλη μετάθεση των προσωπικών ευθυνών, καταλογίζει ο  Νικήτας Κακλαμάνης στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αναφερόμενος στο ζήτημα των πλαστών καρτών στάθμευσης. Μιλώντας για το θέμα, μέσω ανακοίνωσής του, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει πως ενώ τα περί πλαστών καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης είχαν έρθει στη δημοσιότητα, μέσω ηλεκτρονικού τύπου, από το Σάββατο 11 Αυγούστου, η δημοτική αρχή αναφέρθηκε στο θέμα μόλις την περασμένη Παρασκευή.

 

Κάνοντας σαφή και αιχμηρή αναφορά στο διάδοχό του, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε πως  η δημοτική αρχή «προσπαθεί απεγνωσμένα να αποσείσει από πάνω της, τις τεράστιες ευθύνες, που της αναλογούν για ένα ακόμη σκάνδαλο επί ημερών της».

 

Παρατηρώντας ότι στην εξάχρονη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται αντίστοιχο γεγονός, ο πρώην δήμαρχος της πόλης ζητά από τον «άλλοτε συνήγορο του Πολίτη», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τον κ. Καμίνη, «να συνειδητοποιήσει, ότι πλέον πρέπει να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της Αθήνας με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τη παραμικρή καθυστέρηση».