Μετά τη Ρένα Δούρου, η οποία εχθές έλαβε σαφή θέση εναντίον της έκφρασης προσωπικών απόψεων για την οικονομία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μ’ ένα tweet του, διακήρυξε, «πολυγλωσσία τέλος». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πλέον πεπειραμένων της ΚΟ του κόμματος, πριν από λίγη ώρα αποφάσισε να παρέμβει δημόσια στη συζήτηση των ημερών γύρω από τις συνθήκες «Βαβέλ» που φάνηκε να επικρατούν για κάποια εικοσιτετράωρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Έτσι λοιπόν, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι πλέον υφίστανται άλλα δεδομένα από το παρελθόν, οπότε όλοι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ότι η πραγματικότητα έχει ως εξής: «ΣΥΡΙΖΑ του 27%, με προοπτική εξουσίας και όχι του 4%».

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκ των κορυφαίων του χώρου, ζήτησε «στήριξη από όλους του Προγράμματος και των συλλογικών μας αποφάσεων».

 

Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική παρέμβαση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της άρσης της πολυγλωσσίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι, αν μη τι άλλο,  στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αισθάνθηκαν ιδιαίτερα άνετα με την, όχι και τόσο κολακευτική, πρόσθετη δημοσιότητα που απέσπασαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα με αφορμή τη «δραχμή» και το περιστατικό της Ύδρας.


Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο μύθος θέλει την πολυγλωσσία να επήλθε στη Βαβέλ ως τιμωρία για τη «βλάσφημη» φιλοδοξία της να φθάσει στον Ουρανό. Εν προκειμένω, στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ήδη αντιλαμβάνονται ότι η καθόλα θεμιτή κυβερνητική φιλοδοξία μπορεί να περάσει μόνο μέσα από τη θωράκιση εκ της πολυγλωσσίας. Ειδάλλως, η αφήγηση του θρησκευτικού μύθου προβλέπει... τη διασπορά.

 

Παναγιώτης Σκευοφύλακας