Το παρών έδωσαν τελικά στα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ τόσο ο Κώστας Σημίτης, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου. Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Σημίτη να μην βρισκόταν στην εκδήλωση, ο πρώην πρωθυπουργός πήγε τελικά στο Μουσείο Μπενάκη, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον συνεχάρη για την παρουσία του.


Ο Γιώργος Παπανδρέου, τελικά πρόλαβε να γυρίσει από το Κέιπ Τάουν, που βρισκόταν και έφτασε ελαφρώς... αργοπορημένος στην αίθουσα, όπου καταχειροκροτήθηκε.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποδέχθηκε τον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας: «Έλα Γιώργο, καλωσήρθες, σε  συνεχάρην στην αρχή της ομιλία μου για την επανεκλογή σου στην Σοσιαλιστική Διεθνή». 


Αλλά και πολλά ιστορικά στελέχη του κινήματος έδωσαν βρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Βάσω Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κώστας Γείτονας, ο Κίμων Κουλούρης και ο Κώστας Λαλιώτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.


Από την άλλη, «ηχηρές» είναι οι απουσίες της Άννας Διαμαντοπούλου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Ανδρέα Λοβέρδου, του Γιάννη Ραγκούση αλλά και της Σοφίας Γιαννακά.