Όσοι περίμεναν ότι η άτυπη διαμάχη μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εκδηλώσεις τόσο του Κινήματος όσο και του Νέου Αγωνιστή για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου,  θα λάμβανε τέλος με το πέρας της χθεσινής ημέρας, διαψεύστηκαν. Η παρουσία της Σοφίας Γιαννακά στη Νίκαια και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε νέο γύρο αντιπαραθέσεων, με νέους όρους αυτήν τη φορά. Η κα Γιαννακά, μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και στενή συνεργάτιδα του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε, αν μη τι άλλο, έκπληξη με την παρουσία της στη Νίκαια και την απουσία της από το Νέο Μουσείο Μπενάκη.

Πολύ… μελάνι έχει χυθεί από εχθές εξαιτίας της επιλογής της Σοφίας Γιαννακά, με τα σενάρια που διακινούνται να ξεκινούν από την όψιμη στήριξη της πρώην βουλευτή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να φθάνουν… μέχρι την προβοκάτσια. Κάποιοι πάλι σκωπτικά σημείωσαν ότι οι δύο ακτίνες που… χάθηκαν από τον  ήλιο του ΠΑΣΟΚ… βρέθηκαν στη Νίκαια.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τις περισσότερο ή λιγότερο ευφάνταστες ερμηνείες, η αλήθεια είναι ότι από τη μία στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μετρούν απουσίες από τη χθεσινή εκδήλωση, ενώ από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία Γιαννακά προκάλεσε ένα αίσθημα αμηχανίας.

Με όχι λίγους να διατηρούν επιφυλάξεις για την προσπάθεια προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με τις… πρωταρχικές αξίες του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ, η εμφάνιση της κα Γιαννακά υπήρξε η θρυαλλίδα αντιδράσεων, ειδικά μέσω των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης.

Κάνοντας μία απόπειρα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τουίταρε «Η κα Γιαννακά δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Έως χθες ήταν σκληρά μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και αντισυριζα. Για τους λόγους που πήγε στην Νίκαια, ας πει η ίδια».

Και άλλοι όμως, όπως η Νίνα Κασιμάτη του Νέου Αγωνιστή, από εχθές έχουν επιδοθεί σε έναν… μαραθώνιο απαντήσεων μέσω εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης προς όσους απόρησαν με την παρουσία Γιαννακά. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά έγραψε η κα Κασιμάτη στο twitter, «Η μνημονιακή πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που παρέστη στην εκδήλωσή μας για την 3η Σεπτέμβρη ήρθε απρόσκλητη και δεν τη γνωρίζουμε», για να συμπληρώσει «Η κυρία ήρθε λάθρα και το αναπαράγει η συστημική προπαγάνδα επί σκοπώ. Μην το αναπαράγετε».

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, εκείνο που υποστηρίζουν είναι ότι αν κάποιος οφείλει να εξηγήσει κάτι σε ό,τι αφορά το γεγονός είναι η ίδια η Σοφία Γιαννακά και σίγουρα όχι οι διοργανωτές της εκδήλωσης στη Νίκαια.

Π.Σ.