current views are: 1

4 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση11:22

Το «νέο Γουδή» και οι… σύγχρονοι Έξι του Φαήλου Κρανιδιώτη

Κάλεσμα για πορεία προς ένα «νέο Γουδή» σαλπίζει ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, μέσα από γραπτή παρέμβασή του στο διαδίκτυο, με αφορμή την «κατάσταση πολιορκίας» που εκτιμά ότι συνθέτει το Μνημόνιο.

Δημοσίευση 11:22’
αρθρο-newpost

Κάλεσμα για πορεία προς ένα «νέο Γουδή» σαλπίζει ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, μέσα από γραπτή παρέμβασή του στο διαδίκτυο, με αφορμή την «κατάσταση πολιορκίας» που εκτιμά ότι συνθέτει το Μνημόνιο.

Κάλεσμα για πορεία προς ένα «νέο Γουδή» σαλπίζει ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, μέσα από γραπτή παρέμβασή του στο διαδίκτυο, με αφορμή την «κατάσταση πολιορκίας» που εκτιμά ότι συνθέτει το Μνημόνιο. Επιστρατεύοντας την εκφραστική πληθωρικότητά του, ο κ. Κρανιδιώτης τονίζει ότι «χρειαζόμαστε μισή ντουζίνα, τουλάχιστον. Και ολόκληρη ντουζίνα ή και δυο καλά θα ‘τανε αλλά οι Έξι επιβάλλονται», παραπέμποντας ευθέως όχι μόνο στο έκτακτο στρατοδικείο στο οποίο οδηγήθηκαν οι οκτώ θεωρούμενοι ως πρωταίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής, αλλά, κυρίως, στην εκτέλεση των Έξι εκ των οκτώ κατηγορούμενων στην περιοχή του Γουδή.

Αυτή τη ομάδα των σύγχρονων Έξι, κατά τον πρώτο επιλαχόντα βουλευτή της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιά, θα πρέπει να τη συγκροτούν τόσο «πράσινοι» όσο και «κανένας γαλάζιος που ‘χε μπερδέψει τα ηθικά, τα νόμιμα και το πορτοφόλι του», καθώς και «καμιά από αυτές τις πρόθυμες ανακυκλωμένες αριστερές ‘φιλιππινέζες’, που στελεχώνανε πρόθυμα την μεταπολιτευτική παράγκα».

Πρόθεση του Φαήλου Κρανιδιώτη, είναι «να τους δει ο λαός με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα να περνάνε την μεγάλη πόρτα», ώστε να αποδοθεί αυτό που γίνεται αντιληπτό ως αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.

Θεωρώντας πως δεν προβλέπεται η υλοποίηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά «εξεταστική; Άμα πεινάσω, φάτε..», ο κ. Κρανιδιώτης, αφού υπογραμμίζει πως «αν δεν έχει Γουδή, έχει Κορυδαλλό…», ζητεί «εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος περί καταστάσεως πολιορκίας, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων με συνοπτική διαδικασία και νομιμοποίηση της με δημοψήφισμα και παράλληλη εκλογή Συντακτικής Εθνοσυνέλευση. Για να περάσουμε στη Νέα Ελληνική Πολιτεία… στη ‘Νέα Μεταπολίτευση’ που λένε».

Η αλήθεια είναι ότι τόσο η ανάγνωση όσο και η ερμηνεία των ιστορικών δεδομένων είναι διαδικασίες ανοιχτές και ελεύθερες, και έτσι πρέπει να είναι, εν τούτοις η ευκολία στη διαπίστωση αναλογιών μεταξύ του παρόντος και εξαιρετικά ευαίσθητων στιγμών της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, ίσως είναι πιο σκόπιμο να γίνεται με μεγαλύτερη συγκράτηση. Ο καθένας βέβαια, μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του.

Π.Σ.


σχετικα αρθρα