Η ιστορία είναι απλή. Ξεκίνησε από ένα παραπολιτικό σχόλιο και κατέληξε να πάρει σοβαρές διαστάσεις μετά από αλλεπάλληλες αποκαλύψεις. Πρόκειται για την εξόχως ενδιαφέρουσα περίπτωση ενός νομικού συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ονόματι Αργύρης Οικονόμου.

Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να μιλήσω προσωπικά για την υπόθεση αυτή. Γιατί είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση παρακμής η οποία έχει μετατραπεί σε μείζονος σημασίας πολιτικό πρόβλημα. Οι κωμικές κινήσεις των πολιτικών στελεχών αλλά και των παραγόντων της ΔΕΗ που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις απέδειξαν την απώλεια αυτοσυνειδησίας αναδεικνύοντας τον πιθηκισμό ως μέσω επικοινωνίας με την ήδη καταπονημένη, από τα οικονομικά προβλήματα , κοινωνία.

Η απάντηση του κ. Οικονόμου στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που παρουσιάσαμε -με βάση τα όσα ο ίδιος μου είπε σε συνομιλία που είχα μαζί του- μόνο γέλωτα προκαλούν.

Ο κ. Οικονόμου είναι ψεύτης. Το λέω δημοσίως και τον προκαλώ να μου υποβάλλει μήνυση, αγωγή και… έφεση!
Να πάμε εάν το επιθυμεί και εάν νομίζει ότι έγραψα μια λέξη παραπάνω από ότι μου είπε στις αίθουσες των δικαστηρίων για να ακούσει για μια ακόμα φορά όσα ισχυρίστηκε στην συνομιλία μας. Γιατί τα είπε. Και λαμόγιο είπε τον συνδικαλιστή αλλά ψυχοπαθή και λαμόγιο τον πρόεδρο της ΡΑΕ.

Δεν είπε μόνο αυτά. Έθιξε και άλλα πρόσωπα. Παράδειγμα πρώην υπουργούς. Στο σημείο αυτό θέλω να ενημερώσω τον κ. Οικονόμου ότι όλα όσα είπε θα δουν το φώς της δημοσιότητας, όλα θα πρέπει να έλθουν σε γνώση της κοινής γνώμης. Και οι παρλαπίπες του τύπου «εγώ δεν συνδιαλέγομαι με όσους με χτυπάνε» είναι άνευ σημασίας διότι ουδείς του ζήτησε να έχει την όποια σχέση μαζί μας αλλά και γιατί κανένας δεν τον χτυπάει. Αναπαραγωγή των δικών του λόγων κάναμε.

Σε κάποιο σημείο της χθεσινής του ανακοίνωσης ο κ. Οικονόμου μιλάει για «εργολαβικές και αθέμιτες πρακτικές». Σε ότι αφορά το αθέμιτες δεν αφορούν ούτε εμένα ούτε το newpost. Γιατί όσα γράψαμε ήταν όλα ενυπόγραφα.

Ενδεχομένως να κρίνει από τις δικές του πρακτικές. Γιατί είναι αυτός όπως ομολόγησε ότι έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης του κ. Θέου ώστε να φύγει από την ΔΕΗ όπως παραδέχθηκε στην κουβέντα που είχα μαζί του. Θεμιτό; Δεν νομίζω…

Σχετικά με το «εργολαβικά» που λέει θα πρέπει να απαντήσει σε εξώδικο το οποίο θα παραλάβει εάν εννοεί εμάς ή όχι.

Αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό με τον τύπο αυτόν. Ούτε τον γνωρίζω ούτε και θα ήθελα να τον γνωρίσω. Το θέμα είναι αυτά που καταγγέλλει. Και αντί η διοίκηση της ΔΕΗ και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες επιχειρούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα. Λάθος μέγα.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Δυο επιλογές υπάρχουν, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση. Να φέρει τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Οικονόμου και να ξεμπροστιάσει τα λαμόγια ώστε να τον αποθεώσουμε ή να κρυφτεί στη τρύπα του ως γνήσιος τυφλοπόντικας του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος!

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φοβηθούμε τους κουμπάρους και τους προστάτες του. Γιατί αυτοί είναι που έφεραν εδώ την χώρα. Γιατί αυτοί είναι που καταβαράθρωσαν το πολιτικό σύστημα. Η αναλγησία τους, η έλλειψη ευαισθησίας να διερευνήσουν και να βρουν την αλήθεια. Δεν υπάρχει ούτε ένα στο εκατομμύριο να καμφθούμε.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Τάκης Χατζής