Αυτό που διαβάσαμε πρωί πρωί μας έφτιαξε τη μέρα, που λένε. Η σημερινή, λέει, άφιξη της τρόικα δεν αποτελεί μόνο «τεστ» για το πώς θα συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση αλλά κυρίως για το πώς θα συνεργαστούν... μεταξύ τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ βρίσκεται σχεδόν... «στα μαχαίρια» με τον εκπρόσωπο της ΕΕ, διαφωνόντας πλήρως τόσο για τα νούμερα όσο και για το βαθμό που θα βάλουν στην Ελλάδα για την πρόοδο της στις μεταρρυθμίσεις.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τη μια επιμένει απαισιόδοξα, κάνοντας λόγο για ύφεση πάνω από 6% και επιδείνωση της οικονομίας το 2013.

Από την άλλη μεριά η Ευρωπαϊκή Ένωση ατενίζει αγέρωχα την «άνοιξη» της ελληνικής οικονομίας, έχοντας πλήρως ευθυγραμμιστεί - για ευνόητους λόγους - με το κλίμα στήριξης της Ελλάδας από τους ευρωπαίους ηγέτες.

Με άλλα λόγια, μιζέρια εναντίον αισιοδοξίας, μια διαμάχη που λέγεται ότι κρατά από τον Ιούλιο, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση πάσχιζε και ακόμα πασχίζει να βρει 11,5 δισ. (ή 13,5) ευρώ για να εξασφαλίσει την επόμενη δόση.

Ανωριμότητες.Άγγελος Ανδρέου