Με διακομματική «ομάδα θεραπείας» έμοιαζε κλειστή συνάντηση με ευρωπαϊκό ενδιαφέρον που οργανώθηκε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι προσκεκλημένοι μίλησαν απελευθερωμένα και ειλικρινά αλλά και με μια δόση... αυτοσαρκασμού.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου που ήταν παρούσα συστήθηκε ως «πολιτικός μηχανικός με πολιτική εμπειρία» ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Γεια σας, είμαι ο Κυριάκος, ενεργό μέλος της Βουλής και θα έχω την προνοητικότητα να ψηφίσω τα μέτρα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης δεν ήξερε πού να καθήσει, αφού δεν υπήρχε καρτελάκι με το όνομά του, γεγονός που δημιούργησε αμηχανία στους παρευρισκομένους.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τέλος, παραδέχθηκε ότι οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος το 2010 οφείλονταν σε πολιτικούς λόγους, όπως και οι ολιγωρίες της γερμανικής πλευράς σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα. Οπως το έθεσε, «και η πολιτική και η οικονομία έχασαν το παιχνίδι».

Την κλειστή αυτή συνάντηση οργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ για να παρουσιάσει το ελληνικό σκέλος μιας πανευρωπαϊκής μελέτης για την «ανασύσταση της Ευρώπης» που πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).