Ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο όχι μόνο διότι στην ομιλία του «σύστησε» νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να αποδώσει ελπίδα και αισιοδοξία στις δύκολες οικονομικές συγκυρίες της χώρας, αλλά επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να έχει δίπλα του, τους στενούς και μόνον συνεργάτες του. Ο στενός «πυρήνας» στελεχών και συνεργατών του κ. Βενιζέλου ήταν που ταξίδεψε μέχρι την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τους «εκλεκτούς» της ΚΟ για να τον συνοδεύσουν επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια διατήρησης της συνοχής στο κόμμα παρά τις έντονες εσωκομματικές διασπάσεις που παρατηρούνται.

Την «πράσινη» ομάδα της ΔΕΘ αποτελούσαν η Φώφη Γεννηματά και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, παλαιά αλλά έμπιστα στελέχη του κ. Βενιζέλου, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, που ανήκει στην «γενιά των 30αρηδων». Τέλος, το παρών έδωσε και ο Γιάννης Δατσέρης, δεξί χέρι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, από τις δύο συναντήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου απουσίαζαν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη, όπως η Χρύσα Αράπογλου και ο Σπύρος Βούγιας.

ΑΝ.ΓΑΛ.
TAGS