Η Libération έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για τον τίτλο της προς τον πολυεκατομμυριούχο- επικεφαλής του οίκου μόδας Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνώ, ο οποίος εμφανίστηκε έτοιμος να εγκαταλείψει τη Γαλλία για να αποφύγει τη σκληρή φορολογία που επιφυλάσσει στους κροίσους η κυβέρνηση Ολάντ. Στην Ελλάδα, έχουμε εκατοντάδες ανάλογες και χειρότερες περιπτώσεις. Έχουμε Έλληνες οι οποίοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, για να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας. Με τον τρόπο αυτό, στέρησαν από τη χώρα τους τη ρευστότητα την οποία τόσο πολύ χρειάζεται.

Το χειρότερο, πολλοί από αυτούς, έχουν θησαυρίσει γιατί είναι φοροφυγάδες ή γιατί έκλεβαν τον ΦΠΑ! Μέχρι στιγμής, η αντίδραση της πολιτείας είναι αναιμική. Ελάχιστοι κλήθηκαν και μάλιστα μόλις προ ημερών, να εξηγήσουν το «πόθεν έσχες».

Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό και αν δεν δικαιολογούσαν τον πλουτισμό τους, να κληθούν να πληρώσουν τους φόρους, πάραυτα και παντί τρόπω. Και μόλις γινόταν αυτό και αποδιδόταν δικαιοσύνη, να φωνάζαμε, όλοι μαζί, τώρα σήκω και φύγε πλούσιε μαλάκα.

Αντώνης Σκυλλάκος