Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, ο οποίος κατηγόρησε την Αριστερά πως «επιχειρώντας να σπιλώσει τα δύο κόμματα που μετείχαν στη διακυβέρνηση της χώρας, ωφελεί την πιο άγρια, νεοναζιστική εκδοχή της ακροδεξιάς».  «Τι κατάφεραν εκείνοι που συναγελάζονταν πέρυσι με τους Χρυσαυγίτες στην πλατεία Συντάγματος; Να φέρουν τους Χρυσαυγίτες στη Βουλή», παρατήρησε χαρακτηριστικά, φράση που προκάλεσε το μένος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν επίμονα το λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ωστόσο δεν απάντησε στο αίτημά τους. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στα έδρανα φωνάζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «εξομοιώνει την Αριστερά με την Χρυσή Αυγή». Απευθυνόμενοι δε στον 
κ. Μεϊμαράκη φώναζαν «ντροπή!» και «αυτός είναι ο κοινοβουλευτισμός που υπερασπίζεστε;».

Σε δευτέρο χρόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε τον κ. Σαχινίδη για ανιστόρητους ισχυρισμούς και τόνισε ότι «την άνοδο της άκρας δεξιάς την έφεραν η οικονομική και κοινωνική κρίση, η καλπάζουσα ανεργία, η ύφεση, τα σκάνδαλα και η ατιμωρησία που ΝΔ και ΠαΣοΚ έχτισαν».

«Εσείς τρέφετε την άκρα δεξιά. Τη ναζιστική Χρυσή Αυγή το σύστημα την έχει χρησιμοποιήσει ως σιδηρογροθιά εναντίον των αριστερών ιδεών», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.