Δήλωση για την «προθυμία» των ενόπλων δυνάμεων να επέμβουν κατά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης  νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας, με τον βουλευτή του κόμματος Νότη Μαριά να «αδειάζει» στη συνέχεια τον συνάδελφό του. «Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αποκτήσουν εκείνη τη θέση που τους αρμόζει, στην ψυχολογία, στη νοοτροπία, στη σκέψη και στον κοινωνικό διάλογο αυτού του λαού»: Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ότι τον Δεκέμβριο του 2008, κάηκε η Αθήνα επειδή οι ένοπλες δυνάμεις δεν κινητοποιήθηκαν όσο έπρεπε εκείνη τη στιγμή, γιατί κάποιοι ενδεχομένως να φοβήθηκαν. Μπορεί να ήταν ένστολοι, μπορεί και όχι…» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Είναι εύκολο να λέμε πως κάηκε η Αθήνα και πως έπρεπε να κατέβει ο στρατός» απάντησε από πλευράς ΝΔ, η Σοφία Βούλτεψη, αναφέροντας: «Η Αθήνα κάηκε τον Δεκέμβριο του 2008 γιατί δολοφονήθηκε ένα παιδί (…) Είχαμε 15χρονα παιδιά στο δρόμο, το στρατό θα κατεβάζαμε;»

Αργότερα, από πλευράς Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο βουλευτής Νότης Μαριάς, δήλωσε πως «δεν διανοούμαστε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να ασχοληθούν με θέματα εσωτερικής ασφάλειας».