στήριξή του στον διαγραφέντα από τη ΝΔ συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, Νίκο Κιουτσούκη, την αποδοκιμασία του για τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τις ενστάσεις του για την κυβερνητική πολιτική, εξέφρασε με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρώην συνδικαλιστής και νυν ευρωβουλευτής, Κώστας Πουπάκης.
Τριπλό «χτύπημα»
λοιπόν επεφύλασσε σήμερα ο Κώστας Πουπάκης, με πολλαπλούς αποδέκτες εντός ΝΔ.
 
Χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό Εργασίας, ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη ρήση του κ. Βρούτση περί «σοβιέτ», υποστηρίζοντας, «αισθάνθηκα αγανάκτηση και ντροπή όταν υπάρχουν Έλληνες που ονομάζουν ‘σοβιέτ’ τη στοιχειώδη εργασιακή ασφάλεια…».

Δίχως να αναφερθεί ονομαστικά στον Νίκο Κιουτσούκη, ο Κώστας Πουπάκης με αρκετά προφανή τρόπο στήριξε, έστω και αν όχι άμεσα, τον διαγραφέντα, υποστηρίζοντας ότι «τα Συνδικάτα διαδραματίζουν ένα πολύ συγκεκριμένο, σημαντικό και απόλυτα διακριτό ρόλο από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία ή τους ιδεολογικά συγγενείς πολιτικούς σχηματισμούς. Για αυτό στο πλαίσιο της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής έκφρασης δεν θα πρέπει να υπάρχει η οποιαδήποτε πέρα και έξω από αυτά παρέμβαση ελέγχου ή ποδηγέτησης ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς, υποστηρίχθηκε πως «δεν χρειάστηκαν πουθενά νομοθετικές παρεμβάσεις που ακυρώνουν τις συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων… Παντού υπάρχουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις είτε για το ύψος του κατώτερου μισθού, είτε σε κλαδικό επίπεδο. Όπου δεν υπάρχει κατώτερος μισθός, υπάρχει ελάχιστό εγγυημένο εισόδημα, που μόνο στην Ελλάδα δεν έχει θεσμοθετηθεί από το σύνολο των κρατών της Ευρωζώνης.

Π.Σ.
TAGS