Πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο παραδοσιακό κέντρο Ρομανάκια, συγκεντρώθηκαν για να δοκιμάσουν Κρητικούς μεζέδες και ρακί παγωμένη δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μερικοί εξ αυτών δεν εξελέγησαν την τελευταία φορά.
 Όταν η πόρτα του κέντρου άνοιξε και μπήκαν μέσα όλοι μαζί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο σερβιτόρος όταν τους είδε κόμπιασε. Τον καλησπέρισαν ευγενικά και πήγαν κατ ευθείαν σε ένα μεγάλο τραπέζι κοντά στη φαρδιά τζαμαρία του μαγαζιού χωρίς όμως το φόβο να τους δει απ έξω κανείς γιατί είχε ήδη σκοτεινιάσει για τα καλά. Εκεί στο μεγάλο στρωμένο τραπέζι τους περίμενε ένα στέλεχος, ο  γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης που σιγά-σιγά άρχιζε να τους εξηγεί τους περίεργους κρητικούς μεζέδες με πρώτα τα μπουρμπουριστά σαλιγκάρια.

 Όλοι στην παρέα, με το άρχισαν να μιλάνε, στο πρώτο πιάτο είχαν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Που πάει , πως πορεύεται η ηγεσία τι γίνεται από εδώ και πέρα. Η ανησυχία έκδηλη από όλους ιδίως για την κατάληξη της ψηφοφορίας των μέτρων στη βουλή.