Τα επαναστατικά του... απωθημένα έβγαλε σε συνέντευξή του αυστριακή εφημερίδα Kurier ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Δημήτρης Δρούτσας, κάνοντας λόγο για ανάγκη «ανατίναξης του συστήματος».
Στη συνέντευξη, με τίτλο «Πελατειακές σχέσεις και διαφθορά – Το σύστημα πρέπει να τιναχθεί στον αέρα», ο πρώην υπουργός τονίζει ότι η μεσαία και η κατώτερη τάξη στην Ελλάδα δεν αντέχουν άλλο, προβλέποντας ότι η «απόγνωση των πολιτών θα ξεσπάσει». Ο κ. Δρούτσας επισημαίνει ότι «οι Έλληνες πρέπει να δουν την κρίση ως ευκαιρία και να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα. «Είναι ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από τεράστιες διασυνδέσεις ανάμεσα σε πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ» προσθέτοντας ότι το σύστημα που λειτούργησε επί 30 χρόνια πρέπει «να τιναχθεί στον αέρα». Για το ΠΑΣΟΚ και την εμπλοκή στελεχών του σε υποθέσεις διαφθοράς, σχολίασε ότι το κόμμα «πληρώνει τώρα για το παρελθόν. Έχει συμβάλει στην πολιτική νοοτροπία, το πελατειακό σύστημα, τη διαφθορά και την ανευθυνότητα».

Προφανώς και αυτά που δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι αυτονόητα, όμως υπάρχει ένα τεράστιο ΑΛΛΑ: Ο κ. Δρούτσας είναι γνήσιο τέκνο του συγκεκριμένου συστήματος, αποτελώντας έναν από τους περίφημους «κηπουρούς» του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φυσικά εξαργύρωσε τις άριστες φιλικές του σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφού ουδεμία σχέση είχε με τον άλλοτε κραταιό κόμμα.

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού του 2011 (παρά την έντονή τους αντιπαράθεση) τον αντικατέστησε με τον Λαμπρινίδη, στέλνοντάς τον κ. Δρούτσα στις Βρυξέλλες, αφού ήταν πρώτος επιλαχών στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του αντικαταστάτη του στο ΥΠΕΞ.

Είναι λογικό να θέλει ο κ. Δρούτσας να διαχωρίσει τον εαυτό του από τους υπευθύνους για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια, όμως δεν χρειάζεται να το παίζει επαναστάτης. Αυτή τη δόλια χώρα, οι «κηπουροί», οι «κουμπάροι» και οι εργατοπατέρες την έφαγαν...


Β.Β.