Απειλητικά μηνύματα, καταγγελίες και... «εξυπηρέτησεις» περιλαμβάνει το μενού των επιστολών που δέχεται ετησίως η Βουλή από απλούς πολίτες, ΄συμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής. 
Όπως γράφει η εφημερίδα, από τις συνολικά 4.500 επιστολές που καταφθάνουν, οι 130 αφορούν καταγγελίες για διάφορα θέματα, οι 210 αφορούν διαφόρων ειδών εξυπηρετήσεις - ή επί το παραδοσιακότερον... ρουσφέτια -  και οι 500 είναι υβριστικές επιστολές! 

Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η θεματολογία των εγγράφων που αποστέλλονται ποικίλλει. Από σοβαρή και τεκμηριωμένη αλλά και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, ενώ δε λείπουν και αυτο-προτάσεις για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και στοχασμοί για την αναθεώρηση του πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα, υπήρξε εξώδικη πρόσκληση, με τον συντάκτη της να ζητά από τον τότε πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων «μία από τις προσεχείς ημέρες να συγκαλέσετε την Ολομέλεια σε ειδική συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα Ημερησίας Διατάξεως την ψήφιση και πιθανή εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας», θεωρώντας, όπως σημειώνει, «αυτοδικαίως τον εαυτό μου για την παραπάνω θέση».

Για μια θέση ιερέα... 
 

Σε άλλη επιστολή, πολίτης ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει ώστε κάποιος μητροπολίτης να τον χειροτονήσει ιερέα-εθελοντή. Μάλιστα προτείνει ο μισθός που θα έπαιρνε εάν γινόταν αμειβόμενος ιερέας να πηγαίνει στο ταμείο για το εθνικό δημόσιο χρέος.

Η «αληθινή» ΕΥΠ 

Υπάρχουν ακόμα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που επίσης τυπώνονται και πρωτοκολούνται, όπως αυτό ενός πολίτη που αναφέρει ότι υπάρχει μια ομάδα που ισχυρίζεται ότι είναι η ΕΥΠ, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογικό εξοπλισμό για να επικοινωνεί μαζί του εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά έχει υπόνοιες ότι του κάνουν ζημιά στον εγκέφαλο ή του αφαιρούν μνήμες.