Αναβρασμό σε κυβέρνηση και Ιπποκράτους έχει προκαλέσει η περιβόητη λίστα με τους 1.991 Έλληνες που έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, την οποία παρέδωσε η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
Σήμερα, το «σήριαλ» συνεχίστηκε με διαψεύσεις, αρνήσεις αλλά και αιχμές ενώ το μυστήριο με την τύχη της λίστας «λύθηκε» νωρίς το μεσημέρι δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αποκάλυψε πως ο ίδιος έστειλε την λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί, χωρίς να ανοιχθεί στο ΣΔΟΕ.

Ωστόσο, ερωτήματα εξακολουθεί να προκαλεί η στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε την επίμαχη λίστα στα χέρια του στα τέλη του 2010 αλλά την παρέδωσε στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ τον Ιούνιο του 2011- επτά μήνες αργότερα.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αναταραχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κόμματος να βρίσκονται κυριολεκτικά στα... κάγκελα.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Δημήτρη Καρύδη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση τον Ιούνιο του 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώνει άγνοια για την λίστα.

«Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με τους έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία» ανέφερε χαρακτηριστικά στην γραπτή απάντηση του ο κ. Παπακωνσταντίνου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Κατρίνη, Αμοιρίδη, Γερανίδη, Γικόνογλου, Καρτάλη, Καρύδη, Κουκουλόπουλου, Κωνσταντινόπουλου, Λιντζέρη, Μαργέλη και Παπουτσή.

Σε επικοινωνία που είχε το newpost με τον κ. Καρύδη, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, φανερά εκνευρισμένο, δεν δίστασε να δηλώσει: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο μεγαλύτερος... Πινόκιο που υπάρχει».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάλογες αντιδράσεις αναμένονται και από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνυπέγραψαν τότε την ερώτηση.

 
Γ.Κ