Απάντηση απέστειλε σήμερα το ΣΔΟΕ, ως απάντηση στην υποβληθείσα από τη Δευτέρα εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του Μιχάλη Καρχιμάκη, διευκρινίζοντας ότι «δεν υφίσταται δημόσιο έγγραφο “ΛΙΣΤΑ” στην υπηρεσία…» στο οποίο να αναγράφεται το όνομα του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

 

Το έγγραφο – απάντηση υπογράφεται από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος, Στυλιανό Στασινόπουλο, οπότε και με τον πλέον επίσημο τρόπο αποκαθίσταται ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε ό,τι αφορά τη φερόμενη ως εμπλοκή του στη «λίστα των 36» του ΣΔΟΕ.

Βέβαια, ο κρητικός πολιτικός κατάφερε και γρήγορα να «αποκαταστήσει» το όνομά του, το οποίο αποδείχθηκε ότι κακώς φερόταν ως συμπεριλαμβανόμενο στην περιβόητη «λίστα των 36» του ΣΔΟΕ, εν τούτοις τίθεται ένα ευρύτερο ζήτημα γύρω από την εν λόγω «λίστα» σε ό,τι αφορά την ύπαρξή της, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη πλευρά (βλ. χθεσινή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη).

Σε κάθε περίπτωση είναι θεσμικά απαράδεκτο και λογικά ανορθόδοξο να υποχρεούται, επί της ουσίας, ο κάθε φερόμενος ως εμπλεκόμενος στη «λίστα» να αποδεικνύει μόνος του τη μη «ενοχή» του. Με δεδομένο ότι το όλο θέμα έχει λάβει διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, θα ήταν πολιτικά σκόπιμο και διοικητικά λειτουργικό να υπάρξει μία συνολική τοποθέτηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Άλλωστε η «ομίχλη», πέρα από την αδικαιολόγητη σπίλωση προσώπων, δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό, σε καμία περίπτωση δε τις έρευνες για όσους όντως χρειάζεται να ελεγχθούν για τις πράξεις τους.

Π.Σ.