Να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κάλεσε με ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, τον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζοντας ότι πρόκειται για μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Η δήλωση του κ. Μπόλαρη στην προσωπική ιστοσελίδα του
 


«Στην μεγάλη κρίση του 1929-1930 οι ΗΠΑ ανταπεξήλθαν με επιτυχία επειδή επέβαλαν πολιτικές κατανομής του βάρους, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη. Εδραίωσαν αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία, επιβάλλοντας φόρους μέχρι και 75% στους πλούσιους.

Την ίδια κρίσιμη εποχή στη Γερμανία, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης επεχείρησε ισορροπίες με το μεγάλο κεφάλαιο, διόγκωσε υπέρμετρα την ανεργία και εξέθρεψε τον ναζισμό.

Η υπόθεση των λιστών δεν είναι ζήτημα νομικό, διοικητικό ή δημόσιας εικόνας. Ιδιαίτερα όταν η μετρολογία-μετρολαγνεία των νεοφιλελεύθερων συνταγών των Μέρκελ-Σόϊμπλε εστιάζει αποκλειστικά σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Αγνοώντας την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η υπόθεση της φορολόγησης των φοροφυγάδων, των φοροκλεπτών, των offshore και των λιστών είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Όσοι έχουν ευθύνη, καλούνται να την αναλάβουν. Τώρα ! Χωρίς υπεκφυγές!»