Η μέρα του ξεκινάει με ένα καλό πρωινό, το οποίο απολαμβάνει είτε στο «Βυζαντινό», το οποίο διαθέτει πλούσιο μπουφέ, είτε στον όροφο όπου διαμένει, στο executive lounge. Εκεί, αν και προσφέρεται continental breakfast, η  θέα και η ιδιωτικότητα είναι δύο προνόμια που αποζημιώνουν τους πελάτες. Ο Πολ Τόμσεν δείχνει... αρχηγός της τρόικας και έχει εμμονή με την προσωπική του ασφάλεια, 100 περίπου άτομα, τους οποίους δεν αποχωρίζεται ποτέ κυρίως κατά τις επισκέψεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα και στις ώρες που κατεβαίνει στο πρωινό γεύμα. Σχεδόν πάντα τελευταίος και συνήθως με κάποιους άνδρες της φρουράς τους, όπως άλλωστε συνηθίζουν και οι δύο άλλοι στενοί συνεργάτες του, οι κύριοι Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ. Άνετος και ήρεμος αναχωρεί καλόκεφος πάντα μαζί με τους υπόλοιπους για τις προγραμματισμένες ή μη συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, γράφει για τον κ. Τόμσεν στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ»: «Προκαλεί εύλογες απορίες το γεγονός ότι ένας υπάλληλος του ΔΝΤ, ο κ. Π. Τόμσεν, ασκούσε τόσο μεγάλη επιρροή στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ώστε αυτός να απορρίψει την πρόταση του Ντομινίκ Στρος-Καν και να ακυρωθεί το ταξίδι των Γιώργου Ζαννιά και Πέτρου Χριστοδούλου στην Ουάσινγκτον».

Κατά την επιστροφή του στο «Χίλτον» θα επισκεφτεί συνήθως το γυμναστήριο. Είναι ο μοναδικός εκ των τριών τεχνοκρατών που τηρεί πρόγραμμα εκγύμνασης και μάλιστα με θρησκευτική ευλάβεια. Στο μικρό και υπερτιμημένο γυμναστήριο του ξενοδοχείου ο κ. Τόμσεν συνοδεύεται πάντα από ένα άτομο της προσωπικής του φρουράς, ενώ μαζί του ακολουθεί και άνθρωπος της ασφάλειας του «Χίλτον», άρτια εκπαιδευμένος στη φύλαξη υψηλών προσώπων. Ο κ. Τόμσεν, παρά τα αδιάκριτα βλέμματα, δεν ανοίγει ποτέ κουβέντα με τους παρευρισκόμενους.

Τα βράδια, εφόσον δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση, ο ισχυρός Δανός του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα επιλέξει για τη διασκέδασή του το μπαρ «Galaxy» του ξενοδοχείου ή κάποιον άλλο χώρο, αποφεύγοντας ωστόσο τις εξωτερικές μετακινήσεις για λόγους ασφαλείας. Είναι δεδομένο ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες του δείχνουν να αισθάνονται ασφάλεια μόνο όταν βρίσκονται εντός του «Χίλτον».


Μάλιστα ο κ. Τόμσεν, όταν αισθανθεί άβολα από κάποιο αδιάκριτο βλέμμα ή κάποιο πρόσωπο που θα του κινήσει την περιέργεια, φροντίζει να ειδοποιεί με sms τον προϊστάμενο της προσωπικής του φρουράς και εκείνος με τη σειρά του την ασφάλεια του ξενοδοχείου προκειμένου να επιληφθεί του θέματος με διακριτικότητα.

Πηγή: protothema.gr