Επιρρεπής στα λάθη εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έστω και αν ο ίδιος πιστεύει ακριβώς το αντίθετο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα για παράδειγμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρει-προσωπικώς, ακέραια την ευθύνη για τρεις περιπτώσεις που συζητήθηκαν πολύ και θα συνεχίσουν να συζητιούνται.

Η πρώτη έχει να κάνει με το cd της Λαγκάρντ που περιείχε τους 1.991 καταθέτες της Ελβετίας. Ενώ ο Στουρνάρας δήλωνε ότι είχε χαθεί, αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν… ξεχασμένο στο γραφείο του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος το είχε πάρει σε μορφή USB, φεύγοντας από το υπουργείο.

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου με τους New York Times να μιλούν για κωμικοτραγικούς χειρισμούς. Η δεύτερη έχει να κάνει με την κατάθεσή του, εν κρυπτώ και παραβύστω, στον Γρηγόρη Πεπόνη για τη λίστα Λαγκάρντ. Την πρωτοβουλία- δηλώνει, την πήρε ο ίδιος.

Προς τι λοιπόν η άκρα μυστικότητα; Και η ανακοίνωση μετά την γνωστοποίηση του θέματος; Για τον Παπακωνσταντίνου, το καταλαβαίνουμε. Για ένα αρχηγό κόμματος, όχι.

Η τρίτη έχει να κάνει με τη ρύθμιση (πέρασε στα ψιλά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου του 2011) με την οποία ως υπουργός Οικονομικών νομοθέτησε τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να πετύχουν εκπτώσεις- μαμούθ στο χαράτσι των ακινήτων.

Μην σας ξεγελάει ότι δεν έγινε ακόμα μεγάλος ντόρος γιατί σκεπάστηκε από την επίσκεψη της φράου Μέρκελ. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα περάσει ντούκου.

Γιατί, ακόμη και αν υπάρξουν επιχειρήματα για τις επιχειρήσεις, δύσκολα να βρεθεί κάποιος να πει ότι δικαίως τυγχάνει εκπτώσεως η Γιάννα Αγγελοπούλου για το «παλατάκι» στο Ψυχικό…

ΑρΠα