Ανάμεσα σε άλλα, εξαιρετικής πολιτικής σοβαρότητας, η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα δίνει χώρο και για ορισμένα λιγότερο… βαριά ζητήματα, που διατηρούν όμως κι εκείνα τη δική τους ιδιαίτερη σημασία. Ένα από αυτά είναι και τα… ενδυματολογικά της επίσκεψης.

 

Έτσι λοιπόν, η γερμανίδα καγκελάριος επέλεξε, στο πλαίσιο πάντα και της λιτότητας που τη χαρακτηρίζει στο ντύσιμο, να εμφανιστεί στην ελληνική πρωτεύουσα με το ίδιο σακάκι που τη βλέπουμε να φορά στη φωτογραφία, η οποία αποτυπώνει τους πανηγυρισμούς της στον καλοκαιρινό αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη διοργάνωση του Euro2012. 

 

Δεν ξέρουμε αν η επιλογή είναι τυχαία, ενδεικτική της περιορισμένης γκαρνταρόμπας μίας γυναίκας που δε δείχνει να αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνισή της, πάντως στο επίπεδο των συμβολισμών, οι οποίοι εν πολλοίς προκύπτουν τρόπον τινά «αυθόρμητα», το «φιστικί» σακάκι της γερμανικής επικράτησης (4-2 ήταν το σκορ του αγώνα), αντανακλά μία αίσθηση υπεροχής και κυριαρχικότητας. 

 

Αν τώρα η καγκελάριος της Γερμανίας έχει έρθει με διάθεση κυριαρχίας ή κρατώντας «κλάδο ελαίας» -το χρώμα του σακακιού θα μπορούσε πάντως να παραπέμπει στο δεύτερο- θα φανεί εντός της ημέρας.

 

Π.Σ.